Bygde ut hytta ulovlig

Helga Pedersens påbygg sto klar tre måneder før godkjennelse.

INNRØMMER: Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen innrømmer at hun har gjort "pinlige" feil, når hun ikke har gjort det nødvendige papirarbeidet i utbyggingen av huset sitt i Tana. FOTO: SCANPIX
INNRØMMER: Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen innrømmer at hun har gjort "pinlige" feil, når hun ikke har gjort det nødvendige papirarbeidet i utbyggingen av huset sitt i Tana. FOTO: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO/TANA (Dagbladet.no):Tre måneder før tillatelsen kom fra kommunen høsten 2006, hadde fiskeriminister Helga Pedersen (Ap) og ektemannen Erik Brenli allerede satt opp tilbygget til boligen sin i Vestertana.

Dermed kan Dagbladet avsløre at hun ikke bare har bodd ulovlig, men at hun også har satt opp bygningen før alle skriftlige tillatelser var på plass.

Tre månederArbeiderpartitoppen innrømmer i Dagbladet i dag at byggingen hadde startet før hun hadde fått tillatelse. Hun innrømmer også at hun ikke har levert ferdigattest på huset, og dermed har bodd ulovlig siden 2005.

- Det sto ferdig våren 2006. Det er tre måneder før vi fikk brevet fra kommunen med en godkjennelse av bruksendringen. Vi hadde da inntrykk av at saken var ferdig behandlet i november 2005. Vi hadde levert en forenklet byggemelding i 2005, og saken hadde vært oppe til høring i fylkeskommunen og Sametinget.

Mangelfull søknadMen tillatelsen til å sette opp tilbygget på 12 kvadratmeter, kom først i brevs form fra Tana kommune 28. august 2006. Kommunen beklager lang behandlingstid, men gjør det også klart at tillatelsen må være tilstede på mens utbyggingen skal skje.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer