Bygdefolket i sorg etter Keikos død

Vestlandsfjordene er blitt en Hollywood-stjerne fattigere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Keiko «Free Willy» døde fredag, etter å ha skrantet noen dager. Dermed brast håpet om at han skulle søke tilbake til sine ville artsfrender.

Bekymret

- Vi har mistet en nær venn, sier spekkhoggeren Keikos faste oppassere, Thorbjørg Valdis Kristjansdottir og Frank Håvik.

Selv om det gikk mot en ny vinter i Taknesbukta i Skålvikfjorden på Nordmøre for Keiko, hadde ikke oppasserne gitt opp å få 27 år gamle Keiko til å vende tilbake til naturen på egen hånd.

Men på onsdag begynte Keiko å for andre oppførsel, forteller Frank Håvik, en av dem som har tatt seg av dyret etter at det fant veien til norskekysten for 15 måneder siden.

- Dette var ikke nødvendigvis dramatisk. Men da det fortsatte på torsdag, ble vi bekymret. Keiko var ikke i form, og tok ikke til seg mat. Derfor kontaktet vi dyrlegen hans i USA, Lenny Cornell.

Fredag forsto Håvik og kollega Thorbjørg Valdis Kristjansdottir at det var atskillig mer alvorlig.

Mistet kontakten

Cornell vurderte det slik at de måtte være forberedt på det verste. - Vi fulgte med Keiko, og gjorde det vi kunne. Da mørket kom ved halv femtida mistet vi kontakten med ham. Han døde trolig rundt en halvtime etter, sierHåvik.

Keikos følgesvenner på Taknes hadde en søvnløs natt til i går, og dagen i går gikk med til å fortelle verdenspressen om det som hadde skjedd.