Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bygdejente og radiosjef

Navn: Anne Jortveit Alder: 33 Yrke: Journalist

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun er ung nok til å kalles lovende, men hun regner seg neppe for å være fremadstormende. At radiokanalen P4 fikk sin første kvinnelige ansvarlige redaktør ble heller ikke en sak for hele Norge, slik det gjerne blir når hennes mer pompøse yrkesbrødre stiger i gradene eller skifter beite. Men i forrige uke ble Anne Jortveit fra Grimstad redaktør i P4, etter en omstrukturering av selskapet. Og hun ser ut til å ta forfremmelsen med fatning.

Hun har vært programsjef i kanalen de siste årene, og ble ansvarlig redaktør midt i sin svangerskapspermisjon. På kvinnedagen i mars fikk nemlig to år gamle Edvard lillebroren Tobias. Nå må hun tilbake på jobb for å utvikle nye sider av P4s redaksjonelle satsinger. Der, som i alle andre mediehus, skal nettet utvikles, og alle journalistene som arbeider med både radiostoff og saker til Internett med bilder og videokutt, skal samles i den nye underavdelingen «Byrå 4». De som fortsetter som radioansikter, skal være der de er, med en programsjef som leder.

Og på toppen av pyramiden sitter nå en tidligere leder av Senterungdommen. Ungdomspolitikeren Anne Jortveit banket for ni år siden på døra til redaktøren i Grimstad Adressetidende og spurte om han kunne lære henne journalistikk. Redaktør Berg var ikke vond å be, og han klarte faktisk å beholde henne i halvannet år. Siden gikk turen innom bl.a. Dagbladet, deretter havnet hun i P4s radiostudio, hvor hun en god stund ledet aktualitetssendingene «17.30» fra det klokkeslettet programtittelen tilsa. Som klubbleder var det hennes jobb å få litt skikk på den fortsatt unge radiokanalen.

Jortveit er bygdejente med gode evner til å la seg urbanisere. Det ene beinet er fortsatt solid plantet i hjembygda utenfor Grimstad. Men livsledsageren er bygutt og dessuten Høyre-mann. Og jobben har holdt henne i byen. Litt smak av landet får hun dessuten gjennom å pendle til Lillehammer, hvor radiokanalen har sitt hovedsete.

Dessuten synes ikke Jortveit at bylivet er skummelt. Som andre innflyttere til Oslo har hun oppdaget at byen er både oversiktlig og grei. Med sosiale egenskaper i det monn Anne er velsignet med, treffer du dessuten kjentfolk overalt.

En eller annen gang har hun tenkt seg hjem. Men først skal hun prøve å få P4 til å vokse. Med et journalistisk motto som er like løfterikt som det er kvinnelig: Det handler ikke om makt, men om muligheten til å påvirke.