Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bygdeslekter har kranglet i 100 år

Folk fra 13 til 50 år føyk sammen klokka to i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Klokken to i natt barket de to slektene sammen på Sørøya Stadion på Melhus i Sør-Trøndelag. Striden har gått i arv fra far til sønn, og de to bygdeslektene har kranglet i 100 år, ifølge adressa.no

Striden i natt brøt ut i forbindelse med «Kvålsdåggån». På den ene siden var det leirbygg, på den andre kvålsbygg, og det meste av slåssingen skjedde i verbal form. Politiet kom til for å roe gemyttene, men måtte til slutt gi opp meklingen, og overlot til de to slektene å ordne opp seg imellom.

- Det var umulig å skille de to grupperingene, så vi ga opp, sier operasjonsleder Tore Kyllo ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Adressa.no

Deltakerne i munnhuggeriet var i alderen 13 til 50. Selv om de to slektene ikke nødvendigvis kom til enighet, så skal de ifølge politiet ha roet seg utover natten. Det er ikke kjent hva feiden bunner i.