Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bygdeungdom kan mest om data

Det er en myte at Oslo-ungdom er flinkere med data enn bygdeungdommen. Ungdom fra Gudbrandsdalen kan mer enn jevnaldrende i hovedstaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det fastslår adjunkt Terje Hareide (50) fra Dovre i en prosjektoppgave ved Høgskolen i Gjøvik. Etter at det i fjor sommer kom fram at Oslo-ungdom har en del fordommer om bygdeungdom - og tror at de selv kan mye om data, mens bygdeungdommen er flinkere til å melke kuer og sette poteter - bestemte Hareide seg for å undersøke hvem som egentlig har den beste datakunnskapen.

- 81 prosent av elevene i Gudbrandsdalen sier de er interessert i data. I Oslo sier 68 prosent det samme, sier Hareide til avisa GD.

Elevene i Gudbrandsdalen har blant annet flere pc-er i skolen og er færre elever per maskin enn i Oslo. Nesten halvparten av elevene i byen bruker ikke datautstyr i undervisningen, mens det bare er 13 prosent av dølaungdommen som ikke gjør det.

Dessuten er det blant annet en større andel elever på bygda som tar data som valgfag enn i Oslo.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!