Bygdøy-naboer raser mot eventyrslott

Naboer protesterer mot hotellkongen Bakke # Hotell- og vaskekongen Svein Bakkes planlagte eventyrslott blir for stort og prangende, selv på fasjonable Bygdøy i Oslo. Sinte naboer klager og i tillegg raser bydelslegen mot Bakkes planlagte helikopterplass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Svein Bakke liker å ha det fint både hjemme og på hytta. Bakke begynte med tomme hender da han som 17-åring startet sitt eget renholdsfirma. Nå driver han mest med utbygging og utleie av hytte- og ferieleiligheter i populære fjellområder som Trysil og Hafjell. Bakke har kommet i konflikt med naboene på Bygdøy fordi at han ønsker å ruste opp sommerboligen. Eiendommen som ligger helt inntil badestranda på Huk vil da få et bruttoareal på 1600 kvadratmeter. Det inkluderer en underjordisk garasje på 360 kvadratmeter, eget avslappingsrom med svømmebasseng og andre selvfølgeligheter som romerbad, boblebad og stamp.

Sju klager

I følge bladet Kapital har sju klager hittil funnet veien til kommuneadministrasjonen. Dagbladet er også kjent med at velforeningen på Bygdøy er skeptisk til mangemillionærens helikopterflyginger.

Bakkes nærmeste naboer, Carl og Elisabeth Lange, har kontaktet advokat for å få stoppet planene både om helikopterlandingsplass og bygging av et enormt hus.

Særlig er høyden på prosjektet en bekymring for Lange, hele bygget skal nemlig ha samme høyde som toppunktet på boligen som står der i dag. Dessuten er det allerede tett mellom husene, i hvert fall til å være Bygdøy-standard. Riktignok er det romslige boliger og hager på nabotomtene også, men ingen kjempepalass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer