- Bygg flere boliger i Oslo

Kommunalminister Sylvia Brustad retter hard kritikk mot den politiske ledelsen i Oslo kommune. Hun mener byregjeringens boligpolitikk er uverdig og umoralsk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er avdekket forhold i Oslo som bare kan karakteriseres som umoralsk. Det opprører meg at kommunen for eksempel krever markedsleie av de dårligst stilte i samfunnet. Hvordan skal de ha råd til å betale det markedet krever? spør Sylvia Brustad.

Nå utfordrer hun Oslo kommune til å benytte seg av statens tilbud og starte arbeidet med å gjenreise en solidarisk boligpolitikk i Oslo.

Kommunens ansvar

- Som kommunalminister har jeg ansvar for å legge forholdene til rette for en bedre boligpolitikk, men det er kommunens ansvar å gjennomføre utbyggingen. Så langt har Oslo kommune gjort en altfor dårlig jobb. Det bygges ekstremt få boliger i Oslo, sier hun.

Brustad sier at regjeringen har bedt Husbanken å gjøre en ekstra innsats i Oslo. Men så langt har lite skjedd. I fjor ble det igangsatt 1484 boliger i Oslo. Tallet skulle vært tre ganger så høyt.

Dette skyldes blant annet at kommunen har et altfor lavt tempo for å få fram byggeklare arealer. - Oslo kommune har ikke et arealproblem, byen har et beslutningsproblem og et framdriftsproblem. Dette har det Høyre-dominerte byrådet ansvar for, sier Brustad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer