Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bygg raskere!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Bygningsmyndighetene får kniven på strupen av kommunalminister Erna Solberg. Hun vil ha raskere byggesaksbehandling og gir kommunene 12 ukers frist til å besvare søknader om byggetillatelse. Kommunene skal også få kortere frister til å sende inn klagesaker til fylkesmannen, som igjen får den strenge fristen på seks uker til å behandle klagen.
  • Selvsagt er det lettere å kreve kortere frister enn å gjennomføre saksbehandlingen på kortere tid. Kommunene roper allerede på flere ansatte for å klare oppgavene på kortere tid. Det er imidlertid en dårlig løsning at byggesaker blir liggende ubehandlet i systemet. Noe som bør lette på ressurssituasjonen er at adgangen til forenklet byggemelding utvides kraftig. Dessuten vil kortere frister normalt øke effektiviteten og føre til forbedrede rutiner. Ikke minst vil raskere byggesaksbehandling øke tempoet i bygging av boliger, noe som er særlig påkrevd i pressområdene.
Hele Norges coronakart