Byggefeil på åtte av ti nybygg

Skadene etter byggefeil beløper seg til fire milliarder kroner i året.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Skadene etter byggefeil beløper seg til fire milliarder kroner i året. Det har forskningsinstituttet SINTEF Byggforsk anslått i en rapport.

De siste årene har Forbrukerrådet hatt over 4.000 henvendelser årlig om dårlig håndverksarbeid, skriver Bergens Tidende.

Underdirektør Roger Helde i Forbrukerrådet opplyser at det har vært en jevn økning i antallet henvendelser på håndverkere, og det ser ikke ut til at mengden avtar. Slurv og feil oppdages ofte lang tid etter arbeidet, for eksempel i form av fuktskader.

- Finner du feil, så gi beskjed til håndverkeren så fort som mulig. Håndverkeren er pliktig til å utbedre manglene innen rimelig tid og dekke utgiftene, sier Helde.

Bare seks av ti som bygde eller kjøpte nytt hus i 2005 var fornøyde med håndverksarbeidet på boligen, viser en undersøkelse fra Norsk institutt for by- og regionforskning (NIBR).

Undersøkelsen viser at 15 prosent rapporterer om vesentlige feil og mangler etter overtakelse, mens hele 69 prosent har oppdaget småskader og feil. Altså var det større eller mindre feil på til sammen 84 prosent av byggene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer