Byggefirma rev feil hus

Skylder på feil GPS-koordinater.

MISTET ARVEGODSET: Boligen som hadde huset flere Byrt-generasjoner, ble denne uka revet ved en feiltakelse.  Faksimile: AP
MISTET ARVEGODSET: Boligen som hadde huset flere Byrt-generasjoner, ble denne uka revet ved en feiltakelse. Faksimile: APVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Amerikanske Al Byrd fikk en svært overraskende telefon tidligere denne uka.

Barndomshjemmet hans i Carrollton, Georgia ble revet ved en feiltakelse, skriver en rekke amerikanske medier, der i blant ABC News.

Et byggfirma var leid inn av et annet selskap for å rive ned et hus på andre siden av gaten, omkring 140 meter unna Als barndomshjem.

Det er uklart hvor selskapet fikk GPS-koordinatene fra, men de fulgte disse og endte opp med å jevne den beskjeden boligen med jorden.

- Det er helt utrolig at noe slikt kan skje og ingen en gang kontakter eieren, sier Byrd i et intervju med nyhetsbyrået UPI.

Oppgitt
Huset i 11 Byrd Trail ble egenhendig bygget av Als far på 50-tallet og Al og hans ni søsken tilbrakte barndommen sin her.

På rivningstidspunktet sto boligen tom, men den har inntil nylig vært i bruk av flere familiemedlemmer og var dermed også fullt møblert.

Al ble kontakt av byggfirmaet på mandag etter at de hadde fullført rivingsjobben.

Han nektet å tro at dette hadde skjedd og dro straks ut til eiendommen der huset tidligere befant seg.

Her møtte han flere representanter fra byggfirmaet og kunne med egne øyne konstatere at det var ingenting igjen av barndomshjemmet.

- Jeg spurte «kunne dere ikke se møblene der inne»?, sier han oppgitt til AP.

Skylder på GPSen
Ingen av de involverte selskapene har til nå helt klart å forklare hvordan en slik feil kunne skje.

Hovedentreprenøren Forestar Group er klare på at de oppga adresse og til og med bilder av huset til firmaet som skulle stå for rivingen.

Byggfirmaet som utførte selve jobben, Southern Environmental Services, plukket ut huset på bakgrunn av GPS-koordinater og hevder at de aldri fikk noe adresse.

Al har kontaktet en advokat, men er foreløpig usikker på om han ønsker å forfølge saken videre.

Huset som skulle rives står derimot fortsatt på andre siden av gaten.