Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Byggemøte i særklasse

Kong Harald nevnte både omstridt jakt, hesteavtale og oppussing i sin tale til stortingsrepresentantene på Slottet i går kveld. Han beskrev 1998 som «noe urolig» for kongefamilien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I sin svartale refset stortingspresident Kirsti Kolle Grøndahl mediene og trøstet kongeparet og sa at de byggearbeidene som gjenstår, bør bli raskt ferdig. I så måte er det neppe holdt et mer overdådig byggemøte her til lands i moderne tid.

Fasan og hest

Festmiddagen i går kveld var den første på tre år i den store spisesalen, som har stått avstengt som lager under oppussingen. Hovedretten var ikke fasan, nei, men andebryst.

Den store fasanjakten ble imidlertid omtalt, om enn med andre ord.

Kongen føler seg ofte i samme båt som de folkevalgte, sa han:

- I alle fall synes boligspørsmål og skyting av vilt også å være hete temaer for enkelte politikere. Og mens dere strir med veterinæravtaler, har vi en hesteavtale som har fått oppmerksomhet, sa kong Harald.

Et urolig år

Han karakteriserte 1998 som «noe urolig for kongefamilien»:

- Ikke minst ble støynivået omkring oppussingen av Slottet merkbart, sa han.

Kongen uttrykte glede over at videre arbeid er utsatt i påvente av bedre oversikt over både budsjett og gjenstående oppgaver. Han pekte på at en stor del likevel er ferdig og hevdet at han gjerne skulle tatt hele Stortinget med på en omvisning hvis representantene hadde vært kledd for en slik tur i går kveld.

Sju års venting

Stortingspresident Kirsti Kolle Grøndahl viste i sin svartale til at det gikk 25 år fra første spadestikk ble tatt og til Slottet sto ferdig og at byggearbeidene sto i stampe i nesten sju år på grunn av manglende bevilgninger.

Men hun ga sitt kongelige vertskap nytt håp om at privatleiligheten snart kan gjøres innflyttingsklar:

- Jeg føler meg trygg på at samme skjebne ikke vil ramme de byggearbeidene som fortsatt gjenstår,sa Kolle Grøndahl, som bød på trøstens ord til vertskapet og en kraftig refs av mediene.

IMPONERT: Bondevik og hans borddame Dronning Sonja snakket mye om den nyoppussede spisesalen på Slottet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media