Saudi-Arabia bygger et 1800 kilometer langt gjerde langs grensa til Jemen, blant annet for å hindre at ekstremister tar seg inn i landet. Her brenner jemenittiske shiamuslimer et flagg under en protest mot Saudi-Arabia og USA. Foto: EPA / YAHYA ARHAB / NTB SCANPIX
Saudi-Arabia bygger et 1800 kilometer langt gjerde langs grensa til Jemen, blant annet for å hindre at ekstremister tar seg inn i landet. Her brenner jemenittiske shiamuslimer et flagg under en protest mot Saudi-Arabia og USA. Foto: EPA / YAHYA ARHAB / NTB SCANPIXVis mer

Bygger 1800 km langt gjerde langs grensa til Jemen

Saudi-Arabia vil holde smuglere og ekstremister ute.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saudi-Arabia setter opp et gigantisk gjerde langs grensa til Jemen i et forsøk på å slå ned på smugling og hindre at ekstremister tar seg inn i landet.

Det 1800 kilometer lange gjerdet skal gå langs grensa helt fra Rødehavet til grensa mot Oman i øst, melder BBC.

Sikkerhetssituasjonen i Jemen har blitt forverret etter at president Ali Abdulla Saleh i fjor ble tvunget til å gi fra seg makta.

Ifølge BBC har sikkerheten langs grensa blitt svært mye dårligere det siste året. Tusenvis av ulovlige innvandrere, narkotika- og våpen-smuglere og ekstremister forsøker å ta seg inn i Saudi- Arabia, et av verdens rikeste land.

Fem saudiarabiske grensevakter er den siste tida blitt drept i skuddvekslinger med smuglere.

(NTB)