SANDEFJORD: Framnæs Mekaniske Verksted skal gjøres om til 400 boliger. Foto: Thor Dahl.
SANDEFJORD: Framnæs Mekaniske Verksted skal gjøres om til 400 boliger. Foto: Thor Dahl.Vis mer

Bygger boliger for to milliarder på nedlagt verft

Einar A. Sissener ønsker å bygge 400 boliger i Sandefjord.

(Finansavisen): Einar A. Sissener er eneeier i det Sandefjord-baserte selskapet Thor Dahl, som har sin opprinnelse tilbake til 1887 og har blant annet drevet med sjøfart og hvalfangst i sin tid. Sissener, som for øvrig er fetter til investor Jan Petter Sissener, kjøpte selskapet i 1999.

Fra shipping til eiendom

- Da var det et kriserammet shippingselskap, som så er blitt omgjort til et rent eiendomsselskap, sier Sissener til Finansavisen.

Nå har han igangsatt en storstilt boligbygging på det som tidligere var en base for både hvalfangst og sjøfart, Framnæs Mekaniske Verksted. Verftet ble nedlagt i 1987. Ifølge Finansavisen foreligger det godkjente planer for bygging av totalt 400 boliger på området, med en samlet salgsverdi på to milliarder kroner.

Som kjent bremset nyboligmarkedet kraftig i fjor, særlig i Oslo, men Sissener forteller at det i mindre grad påvirket dem. Prisnivået i prosjektet ligger på en snitt kvadratmeterpris på mellom 50.000 og 60.000 kroner, med et prisspenn på leilighetene fra 1,5 millioner opp til 14 millioner kroner.

Lang tidshorisont

- I Sandefjord er markedet mye jevnere, uten de store toppene og uten de store bunnene. Vi merker også at stadig flere potensielle kjøpere fra Oslo-området viser interesse. De har fått med seg at prisnivået er lavere, og nærheten til Oslo gjør det mulig å pendle, sier Sissener til Finansavisen.

Sissener forteller at utbyggingen av de totalt 400 boligene har en tidshorisont på fem-seks år frem i tid.

Andre økonominyheter:
Her er Jan Petter Sisseners favorittaksjer
Analytiker frykter kursfall – anbefaler salg