Bygger drømmevilla for 10 millioner

KRISTIANSAND (Dagbladet): Mens Braathens må kvitte seg med ca. 1000 ansatte, legger flere titalls arbeidere siste hånd på sjefens herskapelige millionvilla i sjøkanten på Sørlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Luksusvillaen får en prislapp på nærmere ti millioner kroner. Markedsverdien anslås til minst tolv millioner.

Vidar Meum og samboeren har allerede tatt opp to lån i DnB på 7,3 og 2,5 millioner kroner. I tillegg kommer gevinst på salg av parets leilighet i Oslo.

Meum kjøpte den 2040 kvadratmeter store tomta for 3,075 millioner kroner for nøyaktig to år siden. Som toppsjef i Braathens har han 2,3 millioner i årslønn.

Sterke reaksjoner

Administrerende direktør Vidar Meum (47) og hans samboer Nancy Jensen (42) skal i første omgang bruke kjempebygget som fritidsbolig. Paret skal jobbe i Oslo og bor nå i en leilighet i Drammensveien.

Blant de Braathens-ansatte på Kjevik, noen solide svømmetak fra sjefens praktbygg på Hånestangen, er reaksjonene sterke. Både husbyggingen og Meums behandling av de ansatte provoserer:

- Meum står så lavt i kurs at han bør selge huset og holde seg langt unna Kjevik, uttalte tillitsvalgt for de trafikkansatte, Jan Lundstrøm, da det for en måned siden ble klart at Braathens ville kvitte seg med bakkeansatte.

Det godt tilbaketrukne praktbygget framstår svært luksuriøst, der, stein, stål, glass og tre er gjennomgående brukt som materialer.

Arbeiderne som jobber lange økter, sier de har fått streng beskjed fra Meum om ikke å slippe uvedkommende inn i bygget. Meum skal ha gitt uttrykk for at han ønsket minst mulig presseomtale av sitt nye hjem.

263 kvadratmeter

Også i lokalmiljøet sperrer man øynene opp for Braathens-sjefens nye palass. Ikke minst fordi det arkitekttegnede Meum-bygget med en grunnflate på 263 kvadratmeter er blitt godkjent som bygg i tråd med kravene om en «stilart som er tilpasset landsdelen», som det heter i reguleringsbestemmelsene. Flesteparten av Meums naboer har bygd hus i mer tradisjonell stil.

Fiffestrøk

Hånestangen er i ferd med å bli Kristiansands nye fiffestrøk. De sør- og vestvendte eiendommene ligger helt i strandkanten, få meter fra bryggekanten.

Kunstneren Kjell Nupen er blant Braathens-sjefens naboer. Nupen fikk to gratis tomter av kommunen som lokkemiddel for å flytte tilbake til hjembyen. Nupen-villaens særegne utforming ble brukt som argument for at Meum skulle få lov til å bygge i en lite sørlandsk stil.

KONGEN PÅ HAUGEN: Braathens-sjef Vidar Meum bygger kjempevilla i strandkanten i Kristiansand. Mens Braathens kvitter seg med tusen ansatte, kan Meum og samboeren om ei ukes tid flytte inn i praktbygget. Foreløpig skal bygget i ti-millionersklassen bare brukes som fritidshus!