Bygger Europas høyeste hotell

HAMAR (NTB): Wenche Myhres ektemann, forretningsmannen Arthur Buchardt (49), har planene klare for bygging av Europas høyeste byggverk. Det blir et 301 meter høyt hotell til en prislapp på mellom en halv og 1 milliard kroner utenfor Malmø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg setter ikke i gang med noe jeg ikke har tro på, forsikrer .

  Skyskraperen, som i tillegg til 46 hotelletasjer skal romme leiligheter og kontorer, blir 75 meter høyere enn verdens hittil høyeste hotell, Westin Stamford i Singapore og en velfundert halvmeter høyere enn Eiffeltårnet. Det øverste centimetrene vil gjøre Buchardts «Scandinavian Tower» til Europas høyeste bygning - halvannen gang så høyt som Plaza i Oslo.

Ved Øresund

Bygningen skal plasseres strategisk ved Skandinavias nye inngangsport til Europa, der Øresund-brua kommer inn ved Hyllie utenfor Malmø. Bygningen - døpt «Scandinavian Tower» - skal ruve som et gigantisk fyrtårn i det skånske landskapet, synlig også fra Kastrup og København som ligger henholdsvis åtte og 19 minutters kjøretur unna.

  Øresund-brua, med en prislapp på rundt 20 milliarder kroner, skal etter planen stå ferdig om tre år. Den norske hotellmagnaten har som siktemål å åpne hotellet 30 dager før bru-forbindelsen er klar, og han legger ikke skjul på at ser for seg den offisielle bru-åpningen lagt til det nye hotellet.

  Kong Harald er blant dem Arthur Buchardt gjerne vil ha på gjestelista i når hotellet skal innvies.

NTB