Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bygger fire meter høy mur for å skille flyktningene fra lokalbefolkningen

Blir høyere enn Berlinmuren.

SEPARERES: Den fire meter høye muren bygges for å skjerme lokalbefolkningen for støy fra de nyinnflyttede flykningene.  EPA/SVEN HOPPE
SEPARERES: Den fire meter høye muren bygges for å skjerme lokalbefolkningen for støy fra de nyinnflyttede flykningene. EPA/SVEN HOPPE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

160 enslige flyktninger har den siste tiden blitt bosatt i Neuperlach Süd utenfor München. Men de har ikke fått en utelukkende varm velkomst av lokalbefolkningen i den tyske forstaden.

Etter å ha mottatt flere klager fra beboere, besluttet kommunen å sette opp en fire meter høy mur mellom flyktningene og lokalbefolkningen, skriver The Independent. Muren skal bli omlag 150 meter lang når den er ferdigbygget.

Naboene gikk rettens vei for å få bygget muren, og konstruksjonen skal være godkjent av en dommer i München. I dommen heter det at muren ikke skal brukes til ballspill eller andre fritidsaktiviteter.

Naboene er redd for at flyktningboligen vil senke verdien på husene deres. Det nærmeste huset ligger 25 meter unna flyktningboligen. Flere av innbyggerne frykter «støy og oppførselen til flyktningene».

Når steinmuren står ferdig, vil den være høyere enn Berlinmuren som var 3,5 meter høy.

- Galskap

Byggingen av muren er allerede i gang, og har mottatt blandede reaksjoner. Flere av de unge flyktningene som skal bosettes på området frykter å bli utsatt for vold, skriver Daily Mail.

- Dette er absolutt galskap. Jeg ble skremt da jeg så monsteret av en mur. Da vi snakket opp integrering av flyktninger, så jeg for meg noe annet. Dette gir meg bare en dårlig følelse, sier Guido Bucholtz, varaordfører i Neuperlach Süd til lokalavisen Merkur.

Muren skal etter planen stå ferdig våren 2017.

Tyskland er det EU-landet som tar imot flest flyktninger, og strømmen har vært ekstra stor de siste to årene. I august anslo lederen av migrasjons- og flyktningetaten Bamf, Frank-Jürgen Weise, overfor avisen Bild at de ville ta imot mellom 250 000 og 300 000 flyktninger i år.

Det er likevel langt færre enn året før. Det finnes ennå ikke noe nøyaktig tall for 2015. 1,1 millioner er ofte blitt nevnt, men Weise mener det er for høyt.

IKKE LEK: De 160 enslige flyktningene får ifølge retten ikke lov til å bruke muren til ballspill eller annen fritidsaktivitet. Foto: David Speier/NurPhoto
IKKE LEK: De 160 enslige flyktningene får ifølge retten ikke lov til å bruke muren til ballspill eller annen fritidsaktivitet. Foto: David Speier/NurPhoto Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!