<div><br></div><div>Bjørvika, sett fra Sørenga, vil oppleve stor byggeaktivitet i årene fremover. Foto: Iván Kverme.</div>

Bjørvika, sett fra Sørenga, vil oppleve stor byggeaktivitet i årene fremover. Foto: Iván Kverme.
Vis mer

Bygger for 12 milliarder i Bjørvika

De første byggene vil stå ferdig neste år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Først var det Barcode. Nå bygger Oslo S Utvikling 1.500 nye boliger og kontorbygg i Bjørvika. Ifølge Finansavisen har de allerede solgt leiligheter for 2,1 milliarder kroner.

Byggekraner tett i tett

- Det står byggekraner tett i tett her, og i løpet av de neste par årene vil det ha skjedd store endringer. I Barcode er det de siste ti årene skapt verdier for 11,6 milliarder kroner. Av dette har vi solgt bolig- og kontoreiendom for 10,5 milliarder. I tillegg kommer bygulvsarealet som vi utvikler for å selge, sier Jørgen Blix, boligdirektør i Oslo S Utvikling (OSU), til Finansavisen.

Selskapet ble etablert tidlig på 2000-tallet, og eierne har hele tiden vært NSB-eide Rom Eiendom, børsnoterte Entra og Linstow. Sistnevnte eies av cruisefamilien Wilhelmsen, og de har siden oppstarten hatt én tredjedel hver.

OSU sto bak byggingen av hele Barcode-rekken, som totalt består av 200.000 kvadratmeter, inkludert 400 boliger. I dag er alt solgt, bortsett fra hovedparten av gateplanet og kjellernivået.

Bygger for 12 milliarder

Nå er selskapet i full gang med en storstilt utbygging i den delen av Bjørvika som går under navnet Bispevika, i nærområdet rundt Operaen og det kommende Munch-museet. Ifølge Finansavisen er det snakk om bygging av ytterligere 1.500 nye leiligheter fordelt på åtte boligprosjekter, kontorbygget Eufemia på 22.000 kvadratmeter, samt 16.000 kvadratmeter med næringsareal på bygulvet.

- Totalt for disse prosjektene er det snakk om realisering av verdier i om lag samme størrelsesorden som i Barcode, målt i kroner, sier Blix til Finansavisen. Med andre ord nær 12 milliarder kroner.

I det siste prosjektet ut, Dronninglunden, startet kvadratmeterprisene på rundt 87.000 og går opp til 150.000 kroner. Prislappen for de minste leilighetene begynner på 4,2 millioner kroner. Ifølge Finansavisen koster den største leiligheten 25 millioner kroner.

Andre økonominyheter:
Bolig: Guttegjeng bygget opp milliardbedrift på få år
Stordalen åpner to nye prestisjehotell