Bygger forskere

Lego er lek, men det er også læring. 4000 barn har vært medi kvalifiseringen til dagens finale hvor den beste Lego-roboten skal kåres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet): -  Kjempeartig, sier 14-åringene Jan Bølviken, Anders Hofset Pettersen, Odd Eiken, Julie Sandersen og Helle Maarud Andersen om konkurransen.

De representerer Lade skole i Trondheim, og viste i går fram roboten sin for deltakerne på seminaret «Har skolen nytte av gode prosjekt i realfagene?».

Deltakere fra 26 byer

I dag er det alvor: 450 barn fra hele Skandinavia i alderen 10- 16 år møtes på Statoils Forskningssenter i Trondheim. Det er finale i First Lego League, som har som formål å stimulere barns interesse for naturvitenskapelige og teknisk/matematiske fag.

4000 barn deltok i de regionale turneringene 12. november. Vinnerne fra 26 deltakende byer møtes i finalen. De bedømmes av 20 dommere fra næringsliv og utdanningsinstitusjoner.

9. klassingene fra Lade skole har konstruert en robot som kan velte flagg, reparere en oljeledning, rydde opp søppel på havbunnen og sette ut en mini-ubåt.

-  Målet har vært å lage en så praktisk og stabil robot som mulig, så den kan utføre oppdragene vi programmerer den til på raskest mulig tid, sier elevene.

Vil ikke hjem

 KLOSSER DET IKKE TIL: Barn med gode robot-ideer møtes i dag til skandinavisk finale i First Lego League. Der er også Odd Eiken (f.v.), Julie Sandersen og Helle Maarud Andersen fra Lade skole. Foto: Tom E. Østhuus
KLOSSER DET IKKE TIL: Barn med gode robot-ideer møtes i dag til skandinavisk finale i First Lego League. Der er også Odd Eiken (f.v.), Julie Sandersen og Helle Maarud Andersen fra Lade skole. Foto: Tom E. Østhuus Vis mer

De har vært så ivrige til å jobbe med dette, at læreren har hatt problemer med å få dem hjem fra skolen om kveldene.

-  Vi har lært en masse, blant annet om sannsynlighetsberegning, norsk språk, natur og miljø, sier elevene.

Finalen sendes direkte på www.hjernekraft.org.