Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bygger Fritzls hus til leiligheter: - Det kan ikke stå tomt for evig

Huset der han holdt datteren sin innesperret i 24 år. 

NYE LEILIGHETER: Inne i dette huset holdt Josef Fritzl datteren sin innesperret i 24 år. Nå er huset kjøpt av en pubeier og vil bygge det om til leiligheter. FOTO: AFP
NYE LEILIGHETER: Inne i dette huset holdt Josef Fritzl datteren sin innesperret i 24 år. Nå er huset kjøpt av en pubeier og vil bygge det om til leiligheter. FOTO: AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Huset hvor Josef Fritzl i flere år holdt sin datter og deres felles barn innesperret i årevis er solgt, melder østerrikske medier.

Den lokale pubeieren Herbert Houska har sammen med sin kone og en forretningspartner kjøpt huset i byen Amstetten i Østerrike der Fritzl holdt datteren Elisabeth innesperret i 24 år i husets kjeller.

– Det kan ikke stå der tomt for evig. Vi må få liv i huset igjen og om to år vil det være et hus som hvilket som helst annet, sier Houska til Nideroesterreiche Nachrichten.

Huset, som skal bygges om til et leilighetskompleks, ble solgt for 160.000 euro noe som tilsvarer omlagt 1.438.000 kroner.

– Vi har også fått forespørsler fra andre som ønsker å flytte inn, sier Houska.

Fritzl misbrukte datteren og fikk i alt sju barn med henne. Tre av barna bodde i kjelleren sammen med henne. I leiligheten over skal han ha levd et «normalt» liv med kona Rosmarie som han er skilt fra og tre av de andre barna som han fikk med datteren. Kjelleren ble i 2013 fylt med betong og kan ikke lenger tas i bruk.

Fritzl soner en livstidsdom for voldtekt, incest, slaveri og uaktsomt drap på et barn som ikke overlevde.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!