Bygger hemmelig badeanlegg

Märtha og Ari utvider bestefars gamle landsted Bloksberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men paret vil ikke ha noe oppmerksomhet omkring byggeplanene for det vakre sommerstedet på Hankø i Østfold.

Ber om hemmelighold

Til Fredrikstad kommune er det sendt et brev der det bes om at utbyggingplanene for Bloksberg holdes hemmelig, altså unntas fra offentligheten.

Også resten av dette brevet holdes nå hemmelig, mens Plan- og bygningsetaten ser på det, selv om offentligheten vanligvis har krav på å se brevet. Her spørres det om hvilke organer i kommunen som eventuelt skal behandle saken når en formell byggesøknad sendes.

- Etter påtrykk fra media vil vi i dag vuderere om det skal gis et større offentlig innsyn når det gjelder henvendelsen, men det er ikke sikkert at noe svar vil foreligge i dag, sier bygningssjef Øyvind Aarvig til avisa. Han understreker at det vil være offentlig når en formell bygningssøknad sendes inn.

Byggeforbud i området

Ordfører Ole Haabet sier til Aftenposten at det kan dreie seg om et vannbasseng/hageanlegg, noe vi altså får vite mer om i dag.

VG har snakket med arkitektfirmaet Lund Hagem som har tegnet badeanlegget, som kan være både svømmebassen på land eller saltvannsanlegg. De vil ikke gi informasjon om hvordan anlegget skal se ut.

Området rundt landstedet er regulert av kommunenes kystsoneplan til landbruk, natur og friluftsformål. Loven forbyr byggetiltak i slike områder, om ikke «særlige grunner» tilsier noe annet.

Kong Olav eide eide landstedet, og bestemte at prinsesse Märtha skulle overta det etter hans tid. Märtha fikk stedet av Kong Harald for et tre år siden. Etter den tid har paret pusset opp Bloksberg for mange millioner.

Slottet vil ikke si noe om planene.

<B>VAKKERT VED SJØEN:</B> Her vil Ari og Märtha bygge badeanlegg.
<B>PÅ VEI TIL HANKØ:</B> Minnehøytidelighet etter barnedåpen til Maud Angelica ble arrangert på Hankø, hvor hele kongefamilien mintes kong Olav V, 100-årsjubileum.
SEILERKONGEN: Kronprins Olav ved roret. Bildet er trolig fra Hankø-sundet i Onsøy. Kong Olav bestemte at prinsesse Märtha skulle ha Hankø etter ham.