Stor etterspørsel: I Hønedalen Hyttegrend i Sirdal i Vest-Agder skal Njål Østerhus og Tor Sigve Vik bygge 50 nye hytter. Foto: Solhytten Eiendom.
Stor etterspørsel: I Hønedalen Hyttegrend i Sirdal i Vest-Agder skal Njål Østerhus og Tor Sigve Vik bygge 50 nye hytter. Foto: Solhytten Eiendom.Vis mer

Bygger hytter for 600 mill.

- Vi har solgt åtte hytter i løpet av den første uken, sier Njål Østerhus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen.no): - Hvert år gjennom oljekrisen har salget økt. Det er tydelig at interessen for hytte på fjellet er stor, sier Sirdal-utbygger Tor Sigve Vik, til Finansavisen.

I Sirdal i Vest-Agder har Vik slått seg sammen med Njål Østerhus i Østerhus Gruppen, og sammen står de bak en storstilt utbygging av hyttefeltet Hønedalen. Etter rekordsalg har nå Vik og Østerhus fremskyndet tredje byggetrinn i Hønedalen, og er nå igang med byggingen.

Hytter for 400 millioner

Fra før har de to aktørene bygget 150 hytter i Hønedalen-feltet, nå står 50 nye for tur. På sikt er det også rom for ytterligere 100 hytter, ifølge Finansavisen.

Østerhus Gruppen, som Njål Østerhus eier sammen med broren Cato, er den største lokale boligbyggeren i Rogaland. Men gjennom selskapet Solhytten Eiendom satser de også på hytteutbygging i Sirdal.

Mens Østerhus-brødrene har satset på hytter i prissjiktet 4,5 til 6,5 millioner kroner, sikter Vik seg inn mot det høyere prissjiktet. Gjennom selskapet Sinneshyttå bygger han hytter med prislapper fra 6,5 millioner opp til 15 millioner kroner.

Av de 50 hyttene i det nye byggetrinnet skal Østerhus’ Solhytten Eiendom føre opp 28 og Sinneshyttå skal bygge de resterende 22 hyttene. Ifølge Finansavisen er samlet salgsverdi ventet å ligge på rundt 400 millioner kroner.

Venter storsalg

Salgsstarten var i starten av september, og i forbindelse med høstferien på Vestlandet neste uke, venter de høy aktivitet.

- Vi solgte åtte hytter i løpet av den første drøye uken. Nå regner vi med like mange salg i forbindelse med høstferien. Markedet er fortsatt veldig bra, sier Østerhus, til avisen.

I prosjektet Rubetødnane, også det i Sirdal, skal Vik bygge totalt 23 hytter. Vik anslår at denne hyttefeltutbyggingen har en samlet salgsverdi på rundt 200 millioner kroner.

Andre økonominyheter:
Slik vil Nils Marius bli rik - skal selge Snåsavann hos Reitan
- Markedet skriker etter hytter