Bygger innendørs «superby» i Dubai sentrum større enn Oslos største innsjø

Får også verdens største kjøpesenter.

KARER MED PLANER: Sjeik og hersker Mohammed Bin Rashid al-Maktoum og hans forretningspartnere i Dubai Holding, lanserte i helga planene for verdens største kjøpesenter og en gigantisk innendørs by. Foto: AFP PHOTO/HO/SHEIKH MOHAMMED BIN RASHID AL-MAKTOUM PRESS OFFICE
KARER MED PLANER: Sjeik og hersker Mohammed Bin Rashid al-Maktoum og hans forretningspartnere i Dubai Holding, lanserte i helga planene for verdens største kjøpesenter og en gigantisk innendørs by. Foto: AFP PHOTO/HO/SHEIKH MOHAMMED BIN RASHID AL-MAKTOUM PRESS OFFICE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Størst, høyest og mest prangende. Dubai har det meste av dette fra før, men det holder tydeligvis ikke.

Sjeik, statsminister og hersker i emiraten, Mohammed Bin Rashid al-Maktoum, la i går fram planer for et nytt byggeprosjekt som kan beskrives med ett ord: hinsides.

4,45 millioner kvadratmeter Planen til sjeiken er å føre opp en «superby» i Dubai. Byen skal være temperaturkontrollert året rundt og inneholde verdens største kjøpesenter og verdens største innendørs temapark, skriver nyhetsbyrået BNO News.

Prosjektet har det passende navnet «Mall of the World» er ufattelig stort.

Totalarealet er på 4,45 millioner kvadratmeter, eller 4,45 kvadratkilometer. Dét er betydelig større enn Oslo kommunes største innsjø, Maridalsvannet, vannet som dekker rundt 90 prosent av Oslos vannforsyning og er på 3,89 kvadratkilometer.

Selve kjøpesenteret vil være på over 470 000 kvadratmeter, eller nesten en halv kvadratkilometer, og vil være verdens største i gulvareal, ifølge sjeiken.

Dubai har fra før verdens største kjøpesenter i «Dubai Mall».

180 millioner besøkende Den nye gigakonstruksjonen skal føres opp av sjeikens eget investeringsselskap Dubai Holding. De har ennå ikke annonsert når de regner å bli ferdig med prosjektet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer