Bygger kjøpesenter rundt Ediths hus

86-åringen i Seattle ble tilbudt 1 million dollar for å flytte, men nektet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): – Jeg ville ikke flytte. Jeg trenger ikke pengene, de betyr ikke noe for meg, sier Edith Macefield (86) til Seattlepi.com.

Siden 1966 har hun bodd i et hus som ble bygget i 1899 i Ballard. Tidligere bodde det mange med skandinaviske røtter i Ediths nabolag, men nå er de fleste husene borte og erstattet med kjøpesentre og nye bygninger.

Utbyggerne tilbød Edith 1 million dollar for å få henne til å flytte. Men Edith nektet. Til slutt bestemte utbyggerne seg for å bygge kjøpesenteret, som blant annet skal huse en stor dagligvarebutikk, et treningssenter og et parkeringshus, rundt huset hennes.

Edith har derfor fått bygningsarbeidet tett inn på huset. Men 86-åringen klager ikke over støyen, hun mener det ikke er noe sammenlignet med da hun jobbet som frivillig i Europa under andre verdenskrig.

86-åringen har fått mye sympati i nabolaget.

– Folk med penger forsøker med alle midler å få det som de vil. Det er fint å se at noen gir dem motstand, sier Ben Anderson til Seattlepi.com.

Han drar forbi huset hennes hver dag på vei til jobb.

– Jeg la først merke til det for noen måneder siden. Det var så enkelt å se at de prøvde å tvinge henne ut, sier Anderson.

TØFF MOTSTAND: Utbyggerne forsøkte å kjøpe ut Edith Macefield (86). Hun nektet å flytte. Foto: Karen Ducey/AFP/Scanpix
TØFF MOTSTAND: Utbyggerne forsøkte å kjøpe ut Edith Macefield (86). Hun nektet å flytte. Foto: Karen Ducey/AFP/Scanpix Vis mer

Utbyggerne har forøvrig måtte bygge inn et annet gammelt bygg i kjøpesenteret. Mike’s Chili Parlor, som Mike Semandiris familie har drevet i 80 år, har også nektet å flytte.

Se grafikk over hvordan utbyggerne har måttet bygge rundt de gamle husene hos Seattlepi.com.

Tidligere i år skapte det kinesiske ekteparet Wu Ping og Yang Wu stor oppstandelse da de nektet å flytte, og eiendomsutviklerne rev alt rundt dem.

Bygger kjøpesenter rundt Ediths hus
108 ÅR GAMMELT HUS: Det vil bli et lite stilbrudd i det nye kjøpesenteret.
NEKTET Å FLYTTE: Det kinesiske ekteparet Wu Ping og Yang Wu var ikke mer villige til å flytte enn Edith Macefield.
BYGGES STORT: Edith påstår at hun ikke plages av støy fra byggingen.