Bygger mur rundt bosetting

Den israelske hæren har startet arbeidet med å forlenge den omstridte sikkerhetsmuren på Vestbredden, slik at den går rundt en israelsk bosetting utenfor byen Hebron.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bulldosere var mandag i gang med å rydde en ti meter bred korridor utenfor de nåværende grensene til bosettingen Kiryat Arba. Denne delen av barrieren vil bli om lag 6 kilometer lang, og legges mellom flere palestinske hjem og områdene hvor familiene dyrker oliven, hevder palestinske kilder.

Den israelske statsministeren Ariel Sharon advarte mandag nabolandet Jordan mot å protestere for høylytt mot muren, som mange steder bygges langt inne på palestinsk område.

- Den jordanske regjeringen har mye å tape på å forverre forholdet til Israel, sa Sharon.

Samtidig sa Israels utenriksminister Silvan Shalom at muren ikke nødvendigvis vil bli stående i all framtid, og at den kan komme til å bli fjernet hvis Israel en gang inngår en fredsavtale med palestinerne.

- Hvis palestinerne gjenopptar forhandlingene, så vil det kanskje få oss til å revurdere sikkerhetsgjerdet, sa Shalom.

Den siste tiden har det gått rykter om at Israel kommer til å endre den planlagte traseen for sikkerhetsbarrieren, som noen steder består av et kraftig gjerde, andre steder av en høy mur.

- Det vil bli forandringer. Men det dreier seg om kosmetiske, taktiske endringer av traseen, sier en høytstående israelsk kilde til nyhetsbyrået Reuters.

NTB