- Bygger opp alle hus som rives

Utenriksminister Thorbjørn Jagland er opprørt over Israels rasering av palestinske hjem. Nå lover han å hjelpe palestinerne med å gjenreise alle hus som blir revet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Israel har møtt massiv internasjonal kritikk for raseringen av hjem på palestinske områder. Tirsdag ble 26 nye hus revet i Gaza. På tross av advarsler fra USA og FN har israelske myndigheter sendt ut nye varsler til beboerne i landsbyen Almidya om at ytterligere 24 palestinske hus skal raseres. Huseierne fikk ordre om å evakuere sine hjem, slik at husene kan rives. Utenriksminister Thorbjørn Jagland mener Israel går for langt.

Rammer uskyldige

- De har rett til å beskytte seg mot terrorisme, men ikke slik. Kollektiv avstraffelse som rammer uskyldige, kan vi ikke godta, erklærer han.

Etter forespørsel fra palestinske myndigheter har Norge lovet å hjelpe palestinerne med gjenreisningen. Seks millioner kroner er så langt satt av til bygging av hus til palestinere som har fått ødelagt sine hjem av israelske styrker. Pengene skal gå til midlertidige boliger for de husløse. Men utenriksminister Thorbjørn Jagland gir seg ikke med det.

- Vi skal gjenreise hvert hus som er revet, sier han til Dagbladet. Han tror ikke det vil ødelegge forholdet til Israel.

- Dette er humanitær hjelp, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer