Bygger ut for 15 milliarder i Hemsedal

Hemsedal kommune har nå sagt ja til videre utbygging av Skigaarden-komplekset.

HEMSEDAL: Eier Erik Teigen bygger nå ut Skigaarden-komplekset med flere leiligheter, restauranter og utleie. Foto: Kalle Hegglund / Finansavisen
HEMSEDAL: Eier Erik Teigen bygger nå ut Skigaarden-komplekset med flere leiligheter, restauranter og utleie. Foto: Kalle Hegglund / FinansavisenVis mer

(Finansavisen): Skigaarden-komplekset i Hemsedal har fått grønt lys av kommunen til ny milliardutbygging, skriver Finansavisen.

Det var torsdag før vinterferien at planutvalget i Hemsedal kommune ga tilsagn for videre utbygging av et hotell og utleieleiligheter. Totalt er det snakk om 180 selv­eierleiligheter og 800 senger fordelt på hotell og utleie.

- Alt er i orden, kommunen har godkjent planene og vi har god støtte lokalt. Med det siste vedtaket fra kommunen strekker investeringene og Skigaarden-utbyggingen seg over 12 til 14 år fra vi startet, sier eier og utbygger av Skigaarden, Erik Teigen, til avisen.

65.000 kvm

Utbyggingen som nå er vedtatt og skal reises, blir ifølge Finansavisen på totalt 65.000 kvadratmeter.

- Vi har til nå brukt 500 millioner kroner på bygging av Skigaarden med de første 52 leilighetene, restauranter, barer, 10.000 kvadratmeter underjordisk garasjeanlegg og infrastruktur for komplekset. For tiden bygger vi 58 leiligheter til en salgsverdi på 490 millioner. Og etter det bygger vi 70 leiligheter til i de tre siste byggene noen år frem i tid. Men før det bygger vi hotell og utleieleiligheter, forteller Teigen.

Utleieleiligheter har ifølge avisen hele tiden vært en del av forutsetningen for utbyggingsprosjektet. I første omgang skal det bygges 21 utleieleiligheter med 120 sengeplasser.

- Vi bygger for utleie i det øvre sjiktet. Vårt avkastningskrav er på 10 prosent på investert total kapital når vi bygger varme senger. Vi forventer å gå break-even med investeringene av utleieprosjektene allerede det første året, sier Teigen.

Rekordpriser

Leilighetene i Skigaarden selges ifølge Finansavisen for rekordpriser uten annonsering.

- Vi solgte 35 prosent av leilighetene i bygg 5 på Skigaarden for 150 millioner på fire hektiske dager før jul, uten annonsering. Da måtte vi stoppe salget, forteller Teigen, og forklarer at de måtte stoppe for å kunne planlegge resten av prosessen for den videre utbyggingen først.

Da de første leilighetene ble solgt i 2013 gikk de for rundt 50.000 kroner per kvadratmeter. I det siste byggetrinnet som ble lagt ut for salg i januar var snittprisen på 95.500 kroner per kvadratmeter.

Flere økonominyheter:

Bjørn Dæhlie bygger for 125 mill. på Hafjell
Dundrer til bunns på emisjon - ny smell for Norwegian