SJØPARKEN STAVERN. 600 boliger skal bli Vestfolds «Venezia». Foto: Gard Setsaas.
SJØPARKEN STAVERN. 600 boliger skal bli Vestfolds «Venezia». Foto: Gard Setsaas.Vis mer

Bygger Vestfolds «Venezia» rett utenfor Stavern

Etter 13 år nærmer de første leilighetsbyggene seg innflytting i Sjøparken Stavern.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Mellom Stavern og Larvik, der Norske Skog pleide å produsere sponplater, er en diger industritomt i strandkanten i ferd med å forvandles til et spektakulært boområde. Planen er å bygge totalt 600 boliger og et tilhørende næringsstrøk med hotell og kontorbygg.

Nå jobbes det på spreng for å fullføre de 56 leilighetene – kalt øyboliger – i tre bygg ytterst på tomten. Ifølge Finansavisen er 42 av dem til nå solgt. Innflyttingen er utsatt fra juni til en gang i fjerde kvartal.

Fortøy båten til bilen

- Dette er vel det første prosjektet i Larvik som tiltrekker seg kjøpere utenfra. Vi bygger hele byggetrinnet fysisk ut i havet. Jeg har sagt til folk at de kan fortøye båten i bilen sin her, sier Petter Grendahl i Agnes Utvikling til Finansavisen.

Eksiltrønderen Grendahl var med å kjøpe de 250 målene for 30 millioner kroner i 2004. Senere kjøpte han ut medinvestor Thore Liverød, og har nå fått med seg Geirr Emil Carlsen og Scott Smith som partnere i første byggetrinn. Finansavisen kan fortelle at det har en utsalgsverdi på rundt 400 millioner kroner.

Filosofisk valg

- Jeg tenker at det blir et filosofisk valg om livskvalitet. Her får du bolig og hytte i ett, en leilighet til en lavere pris enn i de dårligste og mest trekkfulle bygårdene i Oslo. Du er omringet av vann på tre kanter, det er null i eiendomsskatt, og ikke minst slipper man alt det kommer til å koste å kjøre gjennom alle bommene som kommer i Oslo. Det må da finnes noen fornuftige folk i Oslo som ser dette som et alternativ, sier Grendahl til Finansavisen

Selv med snittpriser som startet på moderate 58.000 kroner pr. kvadratmeter (nå 63.000), har det tatt fire år å selge 42 leiligheter. I 2014 ble salget riktignok lagt på is på grunn av boplikten, som Larvik kommune fjernet i 2015. Først da løsnet det for prosjektet, og byggingen startet et halvt år senere.

Andre økonominyheter:
DNB Markets frykter boligprisfall i Oslo
Denne grafen skremmer økonomene