Byggestreiken over

16.200 LO-ansatte tilbake på jobb etter mekling i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dag er det full aktivitet på norske byggeplasser igjen etter et kort hvileskjær. Meklingen mellom Fellesforbundet og Byggenæringens Landsforbund, som ble gjenopptatt i går kveld, fikk en løsning ved 05-tida tirsdag morgen, melder TV2 Nettavisen.

Dermed går de 16.200  LO-ansatte i byggebransjen tilbake i sine jobber etter at streiken var over etter bare en arbeidsdag.

Begge partene har anbefalt meklingsmannens forslag, som skal ut til avstemningen hos de involverte.

132,25 ny minstelønn

Alle bygningsarbeidere får et generelt tillegg på en krone fra 1. april. Timelønn på 132,25 kroner blir den nye satsen for faglærte mens ufaglærtes timelønn starter på 126 kroner. Det er en økning av minstelønsnssatsene på henholdvis 9,25 og 8,00 kroner, ifølge NRK.

Et av meklingens vanskeligste punkter var at også de uorganiserte vil få høyere lønn som følge av en positiv meklingsløsning, sa meklingsmann Geir Engebretsen i natt før partene  hadde godtatt en løsning.

-Mer seriøst

Forhandlingsleder Oscar Rønbeck i Bygningsindustriens Landsforening legger spesiell vekt på at partene er enige om å utvikle et  landsomfattende lønssystem for tømrere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer