Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Byggestreiken over

16.200 LO-ansatte tilbake på jobb etter mekling i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag er det full aktivitet på norske byggeplasser igjen etter et kort hvileskjær. Meklingen mellom Fellesforbundet og Byggenæringens Landsforbund, som ble gjenopptatt i går kveld, fikk en løsning ved 05-tida tirsdag morgen, melder TV2 Nettavisen.


Dermed går de 16.200  LO-ansatte i byggebransjen tilbake i sine jobber etter at streiken var over etter bare en arbeidsdag.

Begge partene har anbefalt meklingsmannens forslag, som skal ut til avstemningen hos de involverte.

132,25 ny minstelønn

Alle bygningsarbeidere får et generelt tillegg på en krone fra 1. april. Timelønn på 132,25 kroner blir den nye satsen for faglærte mens ufaglærtes timelønn starter på 126 kroner. Det er en økning av minstelønsnssatsene på henholdvis 9,25 og 8,00 kroner, ifølge NRK.

Et av meklingens vanskeligste punkter var at også de uorganiserte vil få høyere lønn som følge av en positiv meklingsløsning, sa meklingsmann Geir Engebretsen i natt før partene  hadde godtatt en løsning.

-Mer seriøst

Forhandlingsleder Oscar Rønbeck i Bygningsindustriens Landsforening legger spesiell vekt på at partene er enige om å utvikle et  landsomfattende lønssystem for tømrere.

Byggestreiken over

Fellesforbundets forhandlingsleder Arve Bakke var fornøyd med flere av meklingspunktene som endte med løsning morges.

-Det blir  litt mer i lønningsposene, og våre medlemmer vil merke at den avtalefestede pensjonen er sikret. Dessuten gir denne løsningen grunnlag for større seriøsitet i hele bransjen, sier Bakke til TV 2 Nyhetene.

BLE ENIGE: Forhandlingsleder Arve Bakke i Fellesforbundet (til høyre) og Oskar Rønbeck ( i midten) i Byggenæringens Landsforening sammen med meklingsmann Geir Engebretsen etter at partene i byggenæringsstreiken gjenopptok meklingen mandag kveld. Drøyt 11 timer senere var partene enige om Engebretsens forslag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling