Bygget 15 etasjers hotell på seks dager

Kinas byggeboom fortsetter i imponerende tempo.

POPPER OPP: Allerede etter åtte timer var byggearbeiderne i gang med fjerde etasje på Ark Hotel i byen Changsha sør i Kina.
POPPER OPP: Allerede etter åtte timer var byggearbeiderne i gang med fjerde etasje på Ark Hotel i byen Changsha sør i Kina.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innbyggere i byen Changsha som ikke hadde vært nede ved Xiang-elva på en uke, må ha klødd seg i hodet og spurt seg: «Sto det et hotell her?»

Seks dager er nemlig tiden det tok kinesiske byggearbeidere å bygge det 15 etasjer store Ark Hotel i den sørkinesiske byen.

Hele hotellet ble satt sammen av ferdigbygde deler, som ble bygget fortløpende i løpet av de samme seks dagene. Deretter ble de satt på plass av de andre bygningsarbeiderne.

Likevel skal hotellet skal være lydtett, og bygget for å tåle et jordskjelv med styrke ni på Richters skala.

Ingen arbeidere skal ha blitt skadd under byggingen.

Den kinesiske byggeboomen har bare aksellerert de siste årene. Allerede i 2004 brukte landet 375 milliarder dollar hvert år på byggearbeider, nesten 16 prosent av brutto nasjonalproduktet. Samme år forbrukte de 55 prosent av verdens betongproduksjon, 36 prosent av verdens stålproduksjon, og 30 prosent av verdens kull.

Verdens stålorganisasjon regner med at Kina vil legge beslag på 37 prosent av verdens stålproduksjon fra 2010 til 2015.