Geir Gulliksen har i flere år hatt et samarbeid med Gjelsten. Her er Gulliksen og hesten Edesa S Banjan i aksjon i verdenscupen i sprangridning under Oslo Horse Show 2016. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Geir Gulliksen har i flere år hatt et samarbeid med Gjelsten. Her er Gulliksen og hesten Edesa S Banjan i aksjon i verdenscupen i sprangridning under Oslo Horse Show 2016. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Bygget ridesenter for å se datteren varme opp: - Gjelsten var lei av møkkete sko

Bjørn Rune Gjelsten ville bygge en steinlagt sti for å slippe skitt på skoene når han skulle se rytterdatteren varme opp på hesteryggen.

(Finansavisen.no): Fredag klippet Bjørn Rune Gjelsten snoren for nye Gjelsten Arena i Fruktveien i Lier.

Mellom 8 og 10 millioner kroner har han investert i et anlegg som er så nøye og pertentlig planlagt som bare Gjelsten kan, skriver Finansavisen.

- En ny og intim sprangridningsarena er senket som et basseng i bakken der publikum og andre kan bivåne prestasjonene på hesteryggen på kloss hold. – Man kan høre hestene puste mens man spiser, sier daglig leder Erik Berentsen i DRS (Drammen Ridesenter red. anm.).

- Gjelsten var lei av å få møkkete sko når han kom fra kontoret, og ønsket å lage en gangsti med belegningsstein slik at han slapp gjørme på skoene, sier Norges beste sprangrytter gjennom en årrekke, Geir Gulliksen, til Finansavisen.

- Nå kan han gå tørrskodd til oppvarmingen når han skulle følge datteren på oppvarmingen. Det er belegningsstein og ferdiggress over alt, legger han til.

Gulliksen har i flere år hatt et samarbeid med Gjelsten både hva gjelder hestemateriale og satsing på internasjonale konkurranser.

Når anlegget nå står ferdig, har det to like store konkurransebaner og to oppvarmingsbaner.

Han driver banen med konkurranser der det oppstalles inntil 700 hester, rideskoler og ridetrening som inntektskilder og en årlig omsetning på 25 millioner.

Stien med belegningsstein har Gjelsten også fått – i rikt monn. Totalt er det 1 kilometer slike stier på anlegget. Vel inne på arenaen som kan huse 1.000 tilskuere er det storskjerm for dem som gikk glipp av et høydepunkt, skriver Finansavisen.

Andre økonominyheter:
Norsk økonomi leverer
Ikke interessert i å kjøpe Norwegian