BOLIG: Antallet tillatelser til bygging av nye boliger økte i februar, men ligger langt under fjoråret. Foto: Ola Sæther. Dagbladet.
BOLIG: Antallet tillatelser til bygging av nye boliger økte i februar, men ligger langt under fjoråret. Foto: Ola Sæther. Dagbladet.Vis mer

Byggetillatelser ned 36 prosent så langt i år

Antallet byggetillatelser økte kraftig fra en rekordlav januar, men er betydelig ned fra i fjor på samme tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Antall tillatelser til bygging av nye boliger steg 48 prosent til 1.884 fra januar til februar, viser sesongjusterte tall fra SSB.

Igangsatt bruksareal falt marginalt fra januar - til 264.900 kvadratmeter.

Ser vi bort fra januar i år og juli i fjor, har det sesongjusterte tallet ikke vært lavere siden februar 2012, fremgår det av SSB-tallene.

Dog er det verdt å merke seg at oppgangen kommer fra et svært lavt nivå i januar.

Kraftig ned fra i fjor
Sammenlignet med februar i fjor, falt derimot antall igangsettingstillatelser 33,1 prosent.

Hittil i år (januar og februar) er det satt i gang bygging av 3.721 boliger, noe som tilsvarer en nedgang på 35,7 prosent fra samme periode i fjor.

Tallene varierer en god del fra måned til måned, men langsiktig er trenden en flat utvikling i antall igangsettingstillatelser til nye boliger siden juli i fjor.

Litt ned og litt opp I siste 12-månedersperiode ble det gitt tillatelse til å sette igang bygging av 28.186 nye boliger. Det var 10,9 prosent ned fra forrige 12-månedersperiode.

I siste 12-månedersperiode ble det gitt tillatelse til å sette igang bygging av 5,2 millioner kvadratmeter bruksareal til annet enn bolig. Det tilsvarer en oppgang på 1,6 prosent fra forrige 12-månedersperiode.

Flere nyheter Takket nei til bud, tjente en halv million kroner
Hevder boligmarkedet er friskmeldt
DNB: Boligmarkedet vil stige de neste årene
Boligsalget i Oslo mer enn halvert!