Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Byggetrøbbel for Røkkes glasspalass

Det spøker for Kjell Inge Røkkes planlagte glasspalass i Asker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fylkesmannen i Oslo og Akershus er kritisk til at Asker kommune vil behandle byggeplanene for eiendommen på Konglungen før reguleringsplanen er vedtatt, skriver Asker og Bærums Budstikke.

-  Asker kommune skal ha en omfattende reguleringsplan, og dette er et sensitivt område som er under veldig stort press,sier Åsmund Sæther, fylkesmiljøvernsjef i Oslo og Akershus til Dagbladet.

Fylkesmannens miljøvernavdeling frykter at en dispensasjon kan få uheldige konsekvenser i framtida.

-  En dispensasjon kan det bli veiledende for nye saker. Derfor ønsker vi at kommunen skal være restriktiv. Det er jo snart ikke strandsone igjen i Oslofjorden, sier Sæther.

Røkkes byggesøknad omfatter tre uregulerte tomter, som er tenkt slått sammen til en ti mål stor tomt. I planene ligger riving av en bolig, etablering av underjordisk garasjeanlegg til 14 biler, tennisbane, svømmebasseng delvis i strandsonen, to paviljonger og endring av tre brygger.

ASKER: Dette huset har Kjell Inge Røkke fått tillatelse av Asker bygnings- og reguleringsetat til og rive før han bygger sitt nye hus på 300 kvm.
SØKER: Kjell Inge Røkke.