Byggmester Harald Langemyhr frikjent for bedrageri

Men funnet skyldig i brudd på arbeidsmiljøloven. Politiet får krass kritikk for «ensidig» etterforskning.

BEDRAGERITILTALT: Byggmester Harald Langemyhr og hans forsvarer Ellen Holager Andenæs i retten. Foto: HEIKO JUNGE / SCANPIX
BEDRAGERITILTALT: Byggmester Harald Langemyhr og hans forsvarer Ellen Holager Andenæs i retten. Foto: HEIKO JUNGE / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den omstridte byggmesteren Harald Langemyhr er i Oslo tingrett frikjent for bedrageri. Samtidig er han funnet skyldig på tiltalepunktene om brudd på arbeidsmiljøloven.

Politiet får sterk kritikk for «ensidighet» og «tunnelsyn» i etterforskningen.

Langvarig sak Saken mot Langemyhr har rullet og gått i en årrekke, og omfatter en rekke forhold. Hoveddelen av tiltalen han nå er frikjent for, gjelder anklager om millionbedrageri av Oslo kommune, i forbindelse med utbyggingen av Økern sykehjem og Sinsen barnehage. I tillegg var han anklaget for sosial dumping av sine polske arbeidere.

Tingretten gir aktors bevisførsel på bedrageripunktene det glatte lag, og mener tiltalepunktene er svært dårlig underbygd. Aktors påstand var fire års fengsel, bot på 500 000 kroner og inndragning av 711 000 kroner.

Retten - hoveddommer og to fagkyndige meddommere - finner at bedragerianklagene bunner i en personlig vendetta fra enkelte av Langemyhrs arbeidere - hvis versjon av saken blir funnet lite troverdige, bl.a. pga. sprikende forklaringer.

Også Langemyhrs medtiltalte Rafal Goran ble frifunnet for bedrageri.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer