Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Byggmesteren brann-siktet

LARVIK (Dagbladet): - Jeg er glad for at det går mot en oppklaring av brannen i huset mitt, sier Kristian Stensrud (36). Nå er en byggmester og en venn av denne siktet i brannsaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om morgenen den 27. november i fjor ble det nyrestaurerte huset til Stensrud, som er flyger, påtent. Det var ingen tvil om at en ildspåsetter hadde vært på ferde. En flaske med tennvæske ble funnet ved huset.

Politiet i Larvik har slitt med å oppklare et titall branner i Langestrand-området i byen i over et år. Nå kan den siste og største brannen være oppklart.

- Vi har bare holdepunkter for å sikte de to etter den ene brannen. sier politifullmektig Helge Håtveit til Dagbladet.

Familien Stensrud lå da i en kraftig krangel med byggmesteren som hadde ombygd huset.

Kjørte ut

Etter det Dagbladet forstår ble byggmesteren og en venn av ham tidlig mistenkt i saken. Allerede den 4. desember i fjor fikk byggmesteren status som mistenkt. Samme morgen som huset til Kristian Stensrud ble påtent, kjørte byggmesteren ut av veien og vraket bilen sin like i nærheten av åstedet.

Han har forklart i politiavhør at han var på vei til en venn. Det er denne vennen, en 40-åring fra Larvik, som nå er fengslet sammen med byggmesteren.

Den 36 år gamle byggmesteren skal ha vært synlig beruset da politiet kom til ulykkesstedet. Etter det Dagbladet forstår har etterforskerne hatt mistanke om at han sto bak brannen fra første stund, men ikke klart å skaffe bevis nok.

Privat etterforsker

Kristian Stensrud mener at byggmesteren gjorde en dårlig jobb da huset hans ble restaurert og anla privat søksmål mot ham.

Denne saken har ennå ikke kommet for retten. Nå sitter byggmesteren og hans venn fengslet. Den ene siktet for å ha tent på, den andre for å ha gitt falsk alibi.

- Begge nekter straffskyld, sier Helge Håtveit til Dagbladet.

Stensrud har engasjert et privat etterforskningsbyrå for å kartlegge saken.

- Hvis det er tilfelle at politiet har fått fart på etterforskningen på grunn av et privat initiativ, er det betenkelig . Det er ikke alle som har råd til privatetterforskere, sier Stensrud.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media