Bygning kollapset

Flere brannmenn og politifolk er innesperret etter at en 12 etasjers bygning raste sammen i en brennende bygning i Kairo i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken skjedde etter at det brøt ut brann i en av de lavere etasjene i bolighuset som ligger i drabantdistriktet til Kairo. I følge lokale medier bor det flere hundre mennesker i bygningen. De fleste hadde evakuert seg selv da brannmenn og noen politifolk rygget inn i det brennende bygget. Redningsmannskapene forsøkte å lokalisere eventulle andre personer i bygget da det raste sammen.

33 mennesker er rapportert skadd etter ulykken. 16 er meldt savnet. Sju mennesker ble reddet ut av den sammenraste bygningen. Tilstanden for disse sju er foreløpig uklar.

Dårlige bygg

I fjor kollapset en annen bygning i Kairo. Den gang omkom sju mennesker. At bygninger raser sammen i Egypt er ikke ukjent fenomen. Mange bygninger er ulovlig oppført, av dårligere håndtverkere og med elendige materialer.

Ulovlig arbeid

Bygningen som kollapset i kveld ble bygget i 1981. Eieren av bygget utvidet blokka med fire etasjer for 12 år siden. Dette ble gjort uten tillatelse, opplyser politiet i Kairo i kveld.

KJEMPER FEBRILSK:</B> Redningsmannskaper jobber på sprengt med å finne overlevende etter ulykken i Kairo. Det er brannmennenes kolleger som er innesperret og savnet.
TILSKUERE:</B> Mange hundre har samlet seg rundt den sammenraste bygningen for å finne ut om noen kjente eller kjære er blant de savnede.