Bygningsarbeidere startet diskobrann

Fire arresterte bygningsarbeidere skal ha tilstått at de startet brannen i Kina der 309 mennesker mistet livet, melder BBC.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannen skal ha vært forårsaket av gnister fra et sveiseapparat, melder nyhetsbyrået Xinhua. En sveiser assistert av tre andre arbeidere skal ha arbeidet i kjelleren til forretningsbygget, da brannen startet. Åtte andre arbeidere er arrestert mistenkt for å ha avgitt falsk forklaring.

Etterlatte samlet seg

Etterlatte etter dødsofrene samlet seg onsdag i sentrum av Luoyang, der de krevde å få se levningene etter sine kjære. De beskyldte myndighetene for å behandle dem hensynsløst og ikke vise omtanke for deres følelser.

- Vi bør i det minste få slippe til slik at vi kan identifisere vår sønn og samtidig vise ham den siste ære. Men det vil de ikke la oss få lov til, sa faren til en av de omkomne diskotek-gjestene til nyhetsbyrået AFP.

Usikker identifisering

Han og om lag 50 andre etterlatte måtte nøye seg med beskjeden om at politiet senere skulle sette opp bilder av de omkomne i en lokal hotellresepsjon. Det var onsdag usikkert hvor mange av de omkomne som egentlig var identifisert.

Ifølge lokale kilder hadde eksperter til da bare greid å bringe på det rene hvem rundt 180 av de døde var. Det offisielle kinesiske nyhetsbyrået Xinhua skriver at etterforskere har identifisert om alle de 309 omkomne.

(NTB-DPA-AFP)