Bymisjonen vil ha nakne menn - ikke kvinner

Bymisjonen i Tromsø selger gjerne nakne menn. Men damer med klær vil de ikke ha.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ: Tirsdag viste bymisjonen fram sin populære kalender «Tromsøtyper». Barske menn med muskler, som avslører mye hud. Kalendersalget gir misjonen et sårt tiltrengt tilskudd på 160.000 kroner. Den kunne fått 220.000 kroner til.

For Nordlys-fotograf Yngve Olsen Sæbbe tilbød organisasjonen en damekalender . Men det takket bymisjonen nei til. Helt usett. Årsak: Bymisjonen vil ikke selge kvinner.

- Vi mener at det historisk har vært et større trykk på kvinnekroppen. Derfor vil vi ikke stå bak en kvinnekalender, sier konstituert daglig leder Kristin Lervåg.

Naken mann

Men det er uten tvil i mannekalenderen fokuseringen på kropp er størst. De fleste av fotograf Nina Dahls «Tromsøtyper» er nakne. På saueskinn, silkelaken og søppelbil. Yngve Olsen Sæbbes «Tromsøbærter» er godt voksne damer, de aller fleste fullt påkledde.

- Mange vil nok si at vi er inkonsekvente. Men vi har rett og slett ikke lyst til å gi ut en kvinnekalender, fordi kvinner i større grad enn men utsettes for sexpress, fortsetter Kristin Lervåg.

- Men har du råd til å si nei til 220000 kroner?

- Er det mye?

Provosert

Nordlys-fotografen ble provosert da bymisjonen takket nei til hans kalender.

- Spesielt fordi de gjorde det uten engang å ha sett den. Jeg følte at både jeg og kvinnene som stilte opp ble mistenkeliggjort. Men greit nok. De får bare sitte der med mennene sine, sier Olsen Sæbbe og gir i stedet overskuddet av kalenderen til Krisesenteret for kvinner og Støttesenteret for incestofre i Tromsø.

HØYT HENGER DE ... og påkledd er de. Dette er Live Cecilie Evenstad fra Høgskolen i Tromsø i kalenderen som Kirkens Bymisjonen takket nei til.
JA TAKK:
AVKLEDD PROFESSOR: Dette er jusprofessor Ande Somby fra kalenderen «Tromsøtyper» som Kirkens Bymisjon selger.
NEI TAKK: Nordlys-fotograf Yngve Olsen Sæbbe tilbød organisasjonen en damekalender .