Bynær idyll til topp-pris

Indre Oslofjord har landets høyeste kvadratmeterpris på hytter. Til gjengjeld får du Saltkråkan-følelse en trikkebillett fra byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NAKHOLMEN (Dagbladet): Bare et kvarter med ferje fra Vippetangen befinner du deg i en Saltkråkan-idyll med måkeskrik og smårutete gardiner. Hyttene - de fleste fra 50-tallet - er bitte små, og kan ikke bygges ut, bare renoveres. Både Nakholmen, Bleikøya og Lindøya, som til sammen har 650 hytter, har unike, bevaringsverdige miljøer.

-  Her er vi bare en trikkebillett fra byen, og her finner vi roen og nyter det gode liv, forteller en pensjonist vi treffer på brygga.

Mekler Maris Berger i RE/MAX kan bekrefte at prisene er blitt høye, ja, indre Oslofjord har definitivt landets høyeste kvadratmeterpris.

I forrige uke solgte han ei hytte med 26 kvadratmeters boligflate, 60-tallsstandard og utedo til 1 625 000 kroner! Det blir 62 500 kroner pr. kvadratmeter. Hytta har et lite sjøgløtt, men det hører ingen egen tomt med, og fellesarealet er statlig, festet grunn.

-  Det er ikke kvadratmeterne og standarden man selger, men beliggenheten, idyllen og følelsen, sier Berger, som i år har solgt tre hytter på Nakholmen.

Ei oppnådde øyas rekordpris så langt: 2,5 millioner.

-  Tror du verdien vil fortsette å stige på slike hytter?

-  Ja, det tror jeg, sier Berger.

Nå legger han ut en ny hytteperle for salg, på naboøya Bleikøya. Han priser sommerhuset på 42 kvadratmeter til hele 3,5 millioner.

SØRVENDT: Denne perlen på Bleikøya legges ut for salg nå med prisantydning 3,5 millioner kroner. Den er på 42 kvadratmeter, har god standard og viktigst av alt: 180 graders utsikt over Oslofjorden!
SØTT OG DYRT: Dette lille sommerhuset på Nakholmen rett utenfor Vippetangen i Oslo solgte mekler Marius Berger nylig for 1 625 000 kroner. Det er 26 kvadratmeter stort og kan ikke bygges ut. Men en velstelt, blomsterrik hage med fin spiseplass hører med.