- Byråd og ordførere må ta ansvar

SV-politiker Akhtar Chaudhry er opprørt over for få bekymringsmeldinger om omsorgssvikt og vold mot barn.

BEKYMRET FOR BARNAS VELFERD: Akhtar Chaudhry mener at byrådet i Oslo må skjerpe holdninger og rutiner slik at legevakta og andre instanser sender bekymringsmeldinger til barnevernet når det er grunn til bekymring. Foto: FRANK KARLSEN/DAGBLADET
BEKYMRET FOR BARNAS VELFERD: Akhtar Chaudhry mener at byrådet i Oslo må skjerpe holdninger og rutiner slik at legevakta og andre instanser sender bekymringsmeldinger til barnevernet når det er grunn til bekymring. Foto: FRANK KARLSEN/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Dagbladet.no skrev i går at legevakta og andre offentlige instanser sender svært få bekymrings-meldinger om omsorgssvikt og vold mot barn til barnevernet.

Nå går SV-politiker Akhtar Chaudhry ut mot byråden i Oslo og landets øvrige ordførere og ber dem ta ansvar for å rydde opp i sviktende rutiner.

-Må ta ansvar- Jeg blir veldig overrasket og skuffet over at landets største legevakt behandler 10 000 barn under ti år og ikke sender mer enn 100 bekymringsmeldinger, sier Chaudhry til Dagbladet.no.

- Her må byrådet i Oslo ta grep og skjerpe holdninger og rutiner. De må snakke med legevakta og andre etater og sørge for at velferd blir satt på dagsorden.

Byråd i Oslo Sylvi Listhaug (Frp) sier at det kontinuerlig arbeides med forholdet mellom barnevernet og ulike instanser, og at det er en prioritert oppgave i Oslo.

Vil holde møte- Bydelene har satt i gang tiltak hvor det jobbes lokalt med samarbeid mellom barnehager, helsestasjoner, skoler og barnevernet etter at Bufetat gjennomførte noe som heter «Et åpnere barnevern» for noen år siden, sier Listhaug til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer