SNUDDE: Rådgiver Bjørn Gunnar Jørgensen (til venstre) og byråd Kristoffer Kanestrøm (frp) på utekafe i Tromsø. De skulle tilbringe helga på luksushotell i Dubai, betalt av entreprenør Stig Henriksen.
Arkivfoto: Torgrim Rath Olsen/Nordlys
SNUDDE: Rådgiver Bjørn Gunnar Jørgensen (til venstre) og byråd Kristoffer Kanestrøm (frp) på utekafe i Tromsø. De skulle tilbringe helga på luksushotell i Dubai, betalt av entreprenør Stig Henriksen. Arkivfoto: Torgrim Rath Olsen/NordlysVis mer

Byråd på luksustur med entreprenør

Byråd Kristoffer Kanestrøm (Frp) i Tromsø ble invitert av eiendomsutvikler som ønsker å bygge det nye sykehjemmet i byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Nordlys): Byråd Kristoffer Kanestrøm (Frp) i Tromsø og hans rådgiver Bjørn-Gunnar Jørgensen skulle tilbringe helga på luksushotell i Dubai, betalt av entreprenør Stig Henriksen. Henriksen forsøker å få oppdraget med å bygge sykehjemmet Otium i byen, skriver Nordlys i dag.

Da Nordlys tok kontakt fredag, snudde de i Frankfurt og reiste hjem. Byrådsleder Øyvind Hilmarsen varsler i dagens Nordlys oppvaskmøte.

- Det var ingen smøretur, men jeg ser at det kan se sånn ut, sier Kristoffer Kanestrøm til Nordlys.

Lørdag ettermiddag sendte Kanestrøm en pressemelding til Nordlys der han beklager at han reiste.

- Jeg har gjort en feil, som jeg beklager sterkt. Jeg burde ikke reist på denne turen, og da jeg underveis ble kjent med opplysningene om Henriksens interesser avbrøt jeg turen, skriver Kanestrøm i pressemeldingen.

Vil bygge Otium Den profilerte entreprenøren og eiendomsutvikleren Stig Henriksen er tilbake i manesjen med selskapet Effektiv Prosjektutvikling AS.

Frem til valget satt Jørgensen som styreleder i selskapet, og Kanestrøm var styremedlem, men begge trakk seg fra sine verv da de ble fulltidspolitkere etter valget.

Kanestrøm er byråd for helse- og omsorg, og er dermed øverste politisk ansvarlig for det nye planlagte Otium, et nytt sykehjem og omsorgsboliger i Tromsdalen. Da Kanestrøm presenterte Otium-planene i Nordlys sist mandag, gjorde han et poeng av at private skulle tungt inn i prosjektet, gjerne både på eiendomssiden og driftssiden.

Nordlys sitter på dokumenter som viser at Effektiv Prosjektutvikling har fått utarbeidet skisser og tegninger som viser hvordan nye Otium kan bli. Disse skissene ble fremlagt i et møte med Tromsø kommune, hvor blant annet Kanestrøm og Jørgensen deltok.

I går satte Kanestrøm og Jørgensen seg på flyet med kurs for Dubai og luksushotellet Atlantis the Palm, som har fem stjerner pluss i Vings katalog. Her koster en weekend 23 000 kroner per rom. Hele herligheten betalt av Effektiv Prosjektutvikling.

Kanestrøm forteller at turen var å anse som styrehonorar.

- Vi fikk ikke penger for vervet. Denne turen var honoraret, sier han.

Reiste hjem Kanestrøm og Jørgensen sier de ikke var kjent med at Effektiv Prosjektutvikling jobbet med Otium før Nordlys tok kontakt. De valgte da å reise hjem.

- Når disse opplysningene kom på bordet, kan ikke vi reise på tur betalt av dette selskapet, sier Jørgensen.

Kanestrøm sier han føler seg lurt.

- Jeg føler meg som en idiot, sier han.

- Stig Henriksen har ført oss bak lyset. Dette gjør meg forbannet, og det er ikke bra verken for meg eller byrådet.

Stig Henriksen benekter at turen har noen kobling til Otium.

- Nordlys driver med dyneløfting og terroriserer privatlivet til folk. Det er ikke tvil om at mange ønsker å være med på Otium, men det kan ikke kobles opp mot en tur som ble bestilt i sommer. Uansett vil en sånn utbygging legges ut på anbud, der den entreprenøren med lavest pris vinner. Vi kan ikke sitte i Dubai og signere kontrakter, raser Henriksen.

Nordlys forsøkte i går kveld å få en kommentar fra Stig Henriksen til påstanden om at han skal ha holdt Kanestrøm og Jørgensen uvitende om sitt engasjement i Otium-utbygginga. Etter vår første samtale med ham tidligere på dagen, svarte han imidlertid ikke på flere henvendelser.

Klare retningslinjer Regionsekretær i Nordland, Troms og Finmark Frp, Kristian Wilsgård, sier til Dagbladet at de har klare retningslinjer på at man ikke skal ta i mot gaver som kan være bestikkelser.

-  Vi skal snakke med Kanestrøm og Jørgensen for å få hele historien om turen. Foreløpig overlater vi saken til byrådslederen i Tromsø, men vi følger med, sier Wilsgård til Dagbladet.

Wilsgård ble orientert om turen gjennom media i dag.

- Vi visste ikke om turen, fordi at det var en privat tur, sier Wilsgård.

Partiledelsen i Frp vil ikke kommentere saken.

- TERRORISERER PRIVATLIVET: Entrepenør Stig Henriksen mener Nordlys driver med dyneløfting og terroriserer privatlivet til folk.
Arkivfoto: Vidar Dons Lindrupsen/Nordlys
- TERRORISERER PRIVATLIVET: Entrepenør Stig Henriksen mener Nordlys driver med dyneløfting og terroriserer privatlivet til folk. Arkivfoto: Vidar Dons Lindrupsen/Nordlys Vis mer