Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Byråd vil stanse sporveishijab

Fra neste år blir hijab et av plaggene i uniformspakken til Ruter.

PÅ T-BANEN: Jøran Kallmyr (Frp) vil ikke at sporveiseansatte skal få bruke hijab på jobb. Foto: Erlend Aas / SCANPIX .
PÅ T-BANEN: Jøran Kallmyr (Frp) vil ikke at sporveiseansatte skal få bruke hijab på jobb. Foto: Erlend Aas / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Fra neste år blir hijab et av plaggene i uniformspakken til sporveisselskapene til Ruter. Det vil Frp-byråd Jøran Kallmyr forsøke å stanse.

Hijab har vært godtatt i Oslo Sporveier siden 80-tallet, men fra neste år leverer Ruter en egen uniformshijab til sine ansatte.

- Vi har fått laget en egen hijab tilpasset T-banens visuelle profil og krav til sikkerhet. Den er utstyrt med en borrelås, slik at den løsner hvis en eventuell raner griper tak i hijaben, sier informasjonssjef Bjørn Rydmark i Oslo T-banedrift til Aften.

Rydmark sier det ikke har kommet noen negative reaksjoner på den nye uniformsdelen internt i selskapet. Fra samferdselsbyråd Jøran Kallmyr får den imidlertid kritikk.

- Jeg mener det vil være feil å legge ned forbud mot hijab, det får være en privatsak. Men ved å lage det som en egen uniformsdel, setter vi det i system og legitimerer hijab, sier Kallmyr.

- Det vil legge et vanvittig press på alle muslimske kvinner som jobber i sporveien. De som ikke bruker hodeplagg, vil få spørsmål om hvorfor de ikke bruker uniformshijaben, sier byråden.

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet mener sporveiens nye hijab er et godt tiltak.


(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media