Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Byrådet har hemmelig plan

- Dette er skremmende og viser at taggerne blir stadig mer voldelige, sier byråd for miljø og samferdsel, Merete Agerbak-Jensen (H).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun er sjokkert over det hun kaller «lovløse tilstander» i Oslos taggermiljø.

- Dette viser at taggerne blir stadig mer voldelige. Det kan gå utover både vektere, togfører og vanlige forbipasserende. Det virker jo som det er lovløse tilstander når noen stormer en vogn og ramponerer slik som her.

Agerbak-Jensen varsler ny og kraftigere lut.

Hemmelig plan mot tagging

- Vi er i ferd med å starte en sterk offensiv mot tagging fra kommunenes side, bedyrer hun, uten å ville avsløre hvilke tiltak som er planlagt.

- Tagging rammer jo ikke bare Sporveien, men også mange andre områder. Jeg håper derfor det blir mulig å mobilisere bysamfunnet mot det stadig økende samfunnsproblemet som tagging er.

Høyere bøter

Agerbak-Jensen er ikke overrasket over at «trashing» nå har nådd Oslo.

- Jeg har hørt om fenomenet fra andre land og har bare ventet på at det skal komme også hit.

Nå håper byråden at taggere som tas får så det svir.

- Jeg tror det er viktig at det blir statuert noen skikkelige eksempler i form av høye bøter.

- Virker det da?

- Vi opplevde i hvert fall at tagginga en periode var på retur. I samme periode ble det satset mye på å etterforske og følge opp med tøffe erstatningskrav. Vi skal ikke se bort fra at bøtenes størrelse var en medvirkende årsak.

LOVER KAMP MOT TAGGING: Miljøbyråd Merete Agerbak-Jensen er ikke overrasket over at oslo-taggere har begynt å smadre t-banevogner. Hun vil slåss mot tagginga med nye og sterkere midler.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media