Oslo kommune ønsker å forby all jakt på ulv og andre store rovdyr i Nordmarka og Østmarka. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Oslo kommune ønsker å forby all jakt på ulv og andre store rovdyr i Nordmarka og Østmarka. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Ulvejakt

Byrådet i Oslo vil forby ulvejakt

Oslo kommune ønsker å forby all jakt på ulv og andre store rovdyr i Nordmarka og Østmarka. Norges Jeger- og Fiskerforbund reagerer på forslaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I byrådets nye skogplan foreslås det å forby jakt på småvilt, kvotejakt på gaupe og lisensfelling av gaupe, ulv, jerv og bjørn, skriver Aftenposten.

- Ulven er en sterkt utrydningstruet art. Med dette ønsker Oslo kommune som grunneier å sende et signal om at vi er beredt til å ta vår del av ansvaret for å sikre en levedyktig ulvestamme i Norge, sier miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG).

- STERKT UTRYDNINGSTRUET: Miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG) foreslår forbud mot jakt på ulv og andre store rovdyr i Nordmarka og Østmarka.
- STERKT UTRYDNINGSTRUET: Miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG) foreslår forbud mot jakt på ulv og andre store rovdyr i Nordmarka og Østmarka. Vis mer

Byrådet ønsker at Oslomarka skal bli villere og mer mangfoldig, og mener at rovdyr hører med. Norges Jeger- og fiskerforbund (NJFF) er kritiske til forbudet og mener det går mot Stortingets vedtatte rovviltpolitikk.

- Med et generelt forbud mot all jakt på store rovdyr, etablerer byrådet i praksis et reservat. Det blir derfor åpenbart for oss at dette er en politisk markering og uttrykk for en negativ holdning til jakt, sier leder Line Lillebø Osfoss i Oslo NJFF.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer