Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Byrådet i Oslo vil utvide ølsalget på helligdager

I Oslo vil byrådet gjøre det mulig å kjøpe øl i butikkene helt fram til klokka 18 på flere helligdager.

UTVIDET ØLSAG: Byrådet i Oslo vil gjøre det mulig å kjøpe øl i butikkene fram til klokka 18 flere helligdager. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
UTVIDET ØLSAG: Byrådet i Oslo vil gjøre det mulig å kjøpe øl i butikkene fram til klokka 18 flere helligdager. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag er det kun mulig å kjøpe øl fram til klokka 15 på påskeaften, pinseaften, julaften og nyttårsaften, men nå vil byrådet utvide salgstida til klokka 18 disse dagene, melder NRK.

Det skal imidlertid fortsatt ikke være lov for utesteder å skjenke alkohol før klokka 12 på helligdager, 1. mai og 17. mai.

Da statsminister Erna Solberg (H) la fram regjeringsplattformen på Jeløya 14. januar ble det klart at den nye regjeringen ønsker at alkoholsalget utvides til klokka 21 på hverdager og lørdager.

Partiene vil også endre alkoholloven slik at åpningstidene i Vinmonopolets lokale butikker kan følge kommunalt fastsatte salgstider for alkohol.

I regjeringsplattformen gjør Høyre, Frp og Venstre det også klart at det skal bli enklere å drive søndagsåpne butikker.

Men, ønsket utvidet ølsalg falt ikke i god jord hos KrF og partileder Knut Arild Hareide

- Vi vil ikke støtte utvidet salgstid for alkohol. I dag har jeg vært på ski, og jeg tror at de aller fleste heller vil bruke søndagen til slike aktiviteter framfor shopping, fastslo Hareide overfor VG.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!