Omsorgsbygg

Byrådet påla lønnsstopp: Slik fikk direktørens svigersønn lønnsøkning likevel

Et lønnshopp på 125 000 kroner for direktørens svigersønn strandet sommeren 2014. Men i november samme år ble lønnsøkningen effektuert - med virkning fra juli.

DISKUSJON: Lønnsøkningen til direktørens svigersønn skapte diskusjoner internt i Omsorgsbygg. HR-direktøren advarte mot at lønnsøkningen ville sende uheldige signaler til resten av organisasjonen. Foto: Øistein Norum Monsen.
DISKUSJON: Lønnsøkningen til direktørens svigersønn skapte diskusjoner internt i Omsorgsbygg. HR-direktøren advarte mot at lønnsøkningen ville sende uheldige signaler til resten av organisasjonen. Foto: Øistein Norum Monsen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet avdekket nylig at HR-direktøren i det kommunale eiendomsforetaket Omsorgsbygg brøt habilitetsreglene bare to uker etter hun fikk beskjed fra styrelederen om ikke å gjøre det igjen.

Grunnen til at HR-direktøren brøt reglene, var at hun nok en gang ansatte direktørens svigersønn - i stedet for å løfte saken opp på styreleders nivå, slik styrelederen hadde bedt om.

Nå viser det seg at HR-direktøren ikke har vært alene om å ikke følge styrelederens beskjed.

I Kommunerevisjonens rapport som Dagbladet tidligere har omtalt, kommer det fram at også den juridiske direktøren i foretaket, Jon Søland, hoppet bukk over styrelederen i en sak som gjaldt direktørens svigersønn.

Søland fikk i november 2012 en e-post med samme beskjed fra styrelederen som HR-direktøren hadde fått: At de to er inhabile til å fatte beslutninger som gjaldt direktørens nærstående, og at styrelederen alltid måtte involveres i slike situasjoner.

Viste til pålegg fra eieren

I 2014 besluttet juridisk direktør Jon Søland selv, sammen med en seksjonsleder, en såkalt administrativ lønnsøkning for direktørens svigersønn. En administrativ lønnsøkning innebærer at lønnen økes utenom de ordinære lønnsforhandlingene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer