MER AV DETTE: Byrådet i Oslo sier i ja til Christian Ringnes planer om en skulpturpark på Ekeberg. Kirsten Kokkins "Daphne" står allerede ved parken. Foto: Håkon Eikesdal
MER AV DETTE: Byrådet i Oslo sier i ja til Christian Ringnes planer om en skulpturpark på Ekeberg. Kirsten Kokkins "Daphne" står allerede ved parken. Foto: Håkon EikesdalVis mer

Byrådet sier ja til omstridt kvinnepark

- Dette er ikke avgjort enda, sier Kari Jaquesson.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Byrådet i Oslo sier ja til Christian Ringnes omstridte skulpturpark på Ekeberg, melder NRK.

-Vi sier ja til både reguleringsplanen som bestemmer arealbruken, og avtalen med C. Ludens Ringnes stiftelse, sier byråd Bård Folke Fredriksen til Dagbladet. -Det er en kjempeattraksjon vi nå får til Oslo, mener han.
Parken skal ut fra planene inneholde 80 skulpturer som skal uttrykke «det feminine i alt sitt mangfold», og har lenge vært eiendomsinvestor Ringnes' drøm. Han tok kontakt med kommunen allerede i 2006 med et parkforslag. 

- Det var veldig hyggelig, sier Christian Ringnes til NRK om byrådets avgjørelse.

«Hønsehjerner» Ikke alle har vært like positive til parken. Som Dagbladet skrev i dag har blant annet trimdronningen Kari Jaquesson stått fram som motstander, ved blant annet å kalle kvinner som takket ja til middag hos Ringnes for «hønsehjerner».

- Dette er ikke avgjort enda. Det er bare byrådet som har bestemt seg for å gå inn for parken. Saken blir avgjort av bystyret. Så vidt vi vet skjer ikke det før etter sommeren, påpeker Jaquesson.

- Jeg håper flere av Oslos borgere setter seg mer inn i hvor omfattende dette inngrepet i naturen er. Jeg tror mange vil føle seg svindlet når det går opp for dem, sier hun.

Hun mener parken tar fra befolkningen på Østkanten et viktig friområde med uberørt natur. På spørsmål om hvorfor ikke Kari Jaquessons argumenter om at man bør ta vare på uberørt skog er lagt vekt på svarer byråden;

-Vi har tatt hensyn til alle de uttalelsene der, men alle kan ikke få gjennomslag for alt. Det viktigste for oss er at vi ønsker å gjøre området mer tilgjengelig for folk i Oslo, og at det brukes mer, sier Bård Folke Fredriksen til Dagbladet

- Et ran Også Venstre-politiker Abid Q. Raja har vært sterkt i mot parken.

- Det er egentlig et ran. Det er å ta den aller beste tomta på denne sida av Oslo, med fantastisk utsikt over Oslofjorden, sier Venstre-politiker Abid Q. Raja.   De må ikke la seg blende av at det er en gave, sier Abid Q.Raja. Han sier at han skjønner Ringnes iver etter å få realisert parken rundt hans egen Ekeberg-restauranten.

- Dette vil sette hans navn i historiebøkene for all tid, så dette er ingen kritikk mot ham, men dette er jo folkets eiendom, sier Raja til Dagbladet.     

FÅR JA:  Kristian Ringnes har fått bystyrets ja til å bygge skulpturpark.  
Foto: Morten Holm / Scanpix
FÅR JA: Kristian Ringnes har fått bystyrets ja til å bygge skulpturpark. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer