Byrådet vil ta over oslo-politiet

Lokker etaten med 200 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Byrådet i Oslo mener staten ikke gir politiet i hovedstaden mulighet til å gjøre jobben sin, og vil ta over ansvaret selv. De lover 200 millioner kroner ekstra for å bedre sikkerheten i byen.

Staten bevilget i fjor 1,4 milliarder kroner til Oslo-politiet, men det er ikke nok mener de. Byrådet vil bruke 200 millioner ekstra på å fylle 150 ledige stillinger i etaten.

- Siden justisministeren ikke gir politiet mulighet til å gjøre jobben, får vi heller overta budsjett og ansvar for ordenspolitiet, sier byrådsleder Erling Lae (H) til VG. Han har Frps Svenn Kristiansen med seg bak forslaget.

Åpenlyst narkosalg og prostitusjon på Karl Johan er noe av bakgrunnen for forslaget.

Samtidig retter de kritikk mot justisminister Knut Storberget (Ap) som de mener ikke følger med.

Storberget er provosert over utspillet, og mener Høyre i regjering var med på å svekke politiet gjennom blant annet lavere bevilgninger.

Og Politiets Fellesforbund støtter ministeren.

- Med kommunalt politi kan vi få forskjellig politi i ulike kommuner. Jeg mistenker at dette utspillet fort kan være en PR-gimmick foran kommunevalget til høsten, sier Sigve Bolstad, leder i Oslo Politiforening.

NTB

VIL TA OVER: Byrådsleder Erling Lae (H) mener staten ikke gir politiet i hovedstaden mulighet til å gjøre jobben sin, og vil derfor ta over hele korpset.
PROVOSERT: Justisminister Knut Storberget peker på da Høyre var i regjering, så var de med på å svekke politiet ved blant annet lavere bevilgninger, mener han.