Vannskandalen i Oslo

Byråds-kritikken:
- Ikke kvinnehat

Opposisjonen i Oslo bystyre truer med mistillit mot Lan Marie Berg etter den rekordstore budsjettsmellen på Oslos nye reservevannforsyning. MDG-kollegaer mener kritikken handler om kvinnefiendtlighet. Opposisjonen er fullstendig uenig.

FÅR STØTTE: Flere MDG-kollegaer har den siste tida tatt samferdselsbyråd Lan Marie Berg i forsvar. De mener kritikken har sammenheng med at hun er en suksessrik kvinne. Det reagerer opposisjonen på. Foto: Vidar Ruud / NTB
FÅR STØTTE: Flere MDG-kollegaer har den siste tida tatt samferdselsbyråd Lan Marie Berg i forsvar. De mener kritikken har sammenheng med at hun er en suksessrik kvinne. Det reagerer opposisjonen på. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det stormer nok en gang rundt Oslos samferdselsbyråd Lan Marie Berg (MDG).

Etter den gigantiske budsjettsprekken for den nye reservevannforsyningen i Oslo, har Frp rettet mistillitsforslag mot Berg. I disse dager sitter også byrådets støtteparti Rødt og vurderer om de vil stille seg bak dette.

En liknende tone er gjennomgående i samtlige opposisjonspartier i Oslo. I verste fall kan saken bety slutten på Berg som samferdselsbyråd.

Flere MDG-politikere har de siste dagene gått ut med et kraftig forsvar av Berg. De mener blant annet at kritikken rettes ekstra hardt mot Berg fordi hun er en suksessrik kvinne.

Opposisjonen mener det er en fullstendig avsporing av den politiske debatten.

- Mistenkeliggjør resultatrike kvinner

Leder av MDG, Une Bastholm, er en av dem som har delt MDG-kollega og tidligere stortingsrepresentant Rasmus Hanssons ferske kronikk i VG, som har tittelen «Vær ydmyk, kvinne!»

Her skriver blant annet Hansson at det nå er andre gang på ett år at opposisjonen i Oslo retter kanonene mot MDG-byråden, og at det begge ganger ligger samme krav bak: Berg må vise mer ydmykhet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer