Byrådsleder Harald Schjelderup i Bergen går av med umiddelbar virkning

Roger Valhammar tar over som byrådsleder for Arbeiderpartiet i Bergen.

TREKKER SEG: Byrådsleder Harald Schjelderup i Bergen går av med umiddelbar virkning. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TREKKER SEG: Byrådsleder Harald Schjelderup i Bergen går av med umiddelbar virkning. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Harald Schjelderup (Ap) går i dag av som byrådsleder i Bergen med umiddelbar virkning, opplyser byrådet i en pressemelding.

Schjelderup tar ikke gjenvalg til høsten og det har vært spekulert i at han ville gi Arbeiderpartiets byrådslederkandidat Roger Valhammar mulighet til å ta over i forkant av valget for å få mulighet til å profilere seg.

Etter at Schjelderup torsdag meddelte at byrådet fratrer med umiddelbar virkning, har ordfører Marte Mjøs Persen (Ap) sondert blant gruppelederne for byrådspartiene Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre.

Hun har kommet til at den kandidaten som har best grunnlag for å danne nytt byråd i Bergen, er Roger Valhammer.

– Jeg har i dag bedt byrådslederkandidat Roger Valhammer om å danne et nytt byråd i Bergen, og avventer det nye byrådets konstituering. Jeg vil samtidig benytte anledningen til å takke Harald Schjelderup for den jobben han har gjort og det gode samarbeidet vi har hatt, både mellom byrådet og bystyret og personlig som partifeller, sier ordføreren.