Byrådsleder vil fjerne tagging på huset ditt

Uten å spørre om lov.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): - Det er utrolig viktig å fjerne taggingen så fort som mulig. Derfor vil vi åpne for at det ikke bare er huseierne selv som kan be oss om å fjerne tagging og hærverk, men også naboer, sier byrådsleder i Oslo, Stian Berger Røsland (H), til Dagbladet. Røsland varsler nå at byrådet vil fremme en «Taggemelding» for bystyret i nærmeste framtid.

- Det er ikke uten videre enkelt for kommunen å male på en annen manns grunn, men vi jobber nå med å få finne en løsning på dette, sier Røsland.

Dobling i tagge-anmeldelserTidligere i dag kunne Dagbladet fortelle at det ble anmeldt 379 tilfeller av tagging og graffiti mot kjente gjerningspersoner i 2009. Dette var en nær fordobling sammenlignet med året før, hvor det ble registrert 207 forhold. Også kommunikasjonssjef i Oslo T-banedrift Bjørn Rydmark til Dagbladet, forteller at de har opplevd en økning i tagging det siste året.

- Vi syntes utviklingen er veldig bekymringsfull, sier han.

- Voksende problem- Det er klart at dette er et stort og voksende problem i Oslo, sier byrådslederen til Dagbladet. Røsland skisser opp to hovedtiltak i den nye «taggemeldingen».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer